Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertéskaraj Holstein-módra

Sertéskaraj Holstein-módra
Sertéskaraj Holstein-módra
16 perc / előkészület: 10 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régen ettem már ilyen húst, és jó ideje fentem rá a fogamat,- nem mintha időigényes lenne az elkészítése, csak a családom nem sok sertést fogyaszt. A hosszú várakozásnak az lett a következménye, hogy úgy degeszre ettem magam, alig tudtam megmozdulni, pedig futnom kellett dolgozni. Isteni!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés mustárral megkenjük ízlés szerint. Jót tesz neki, ha 1-2 órát eltölt ebben a pácban a hűtőben lefóliázva.
  2. Kevés zsíron (én kacsát használok) mindkét oldalát 3-3 percig sütjük fedő nélkül. Amikor a második oldal sül, akkor helyezzük rá a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Ha megsült tányérra tesszük.
  3. A tükörtojást külön sütjük meg, és a tálaláskor helyezzük a sült tetejére.
  4. Köretnek petrezselymes burgonyát/ sült krumplit tálalunk.
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 26 199
elküldve: 6
receptkönyvben: 393
elkészítve: 16/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1823 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj tükörtojással, Holstein-szelet, hosszúkaraj tükörtojással

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sat, 2015-02-28 15:47

Ó, Évi néni! A mamám csinált ilyet mindig, gyerekkoromban. Már jó pár éve meghalt, és az utolsó 15 évben már egyáltalán nem főzött (84 éves volt), bár előtte se tudott 10 receptnél többet, azokat viszont tökélyre fejlesztette. Nagyon köszönöm a receptet, melegséggel tölti el a szívem! Valamelyik nap el is készítem!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2015-02-28 21:39

Kedves Viola!
Ugy gondolom, hogy nem csak mindig az uj vonalat kell eroltetni, neha jol rsik egy - egy retro etelt elkesziteni, hisz egesz generaciok szerettek. Ha elkeszited. Felidezheted vele edesanyad foztjet.
Udvozlettel: Evi neni

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-03-01 16:06

Egyetértek. Mindenképp elkészítem a jövő hét folyamán. A mama pedig nálam a nagymama, édesanyám hála az égnek még él (és ő egy konyhatündér, leginkább franciás ételeket főz).

vmzsuzsa
vmzsuzsa Thu, 2014-10-16 15:08

Kedves Évi! Nem mindenki felejtette el, én is rendszeresen készítem, talán, mert ifjú koromból /de rég volt!/, megmaradt. Mustárt sose tettem rá, de legközelebb kipróbálom, mert új ízt ad, és biztos finom lesz. A fotó gyönyörű, nekem a tükötojás ritkán sikerül szépre, szét szokott folyni. Van valami trükk, hogy egybe maradjon? Üdv Zsuzsa.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2014-10-17 08:23

Kedves Zsuzsi!
Csak annyi a titka tük. toj.-nak, hogy kis teflon serpenyőben sütöm, hogy ne terebélyesedjen el.
Üdv: Évi néni

Macic
Macic Sat, 2012-10-13 21:44

Holnapi menünek ezt választottam. Kíváncsi vagyok a család mit szól majd! :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sun, 2012-10-14 14:09

Remélem nekik is tetszeni fog. Egy méltatlanul elfelejtett étel. Az én fiatal koromban ez nagy divat volt. Finom divat. Jó étvágyat hozzá! Üdv: Évi néni

393
csontos sertéskaraj 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mustár 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
tojás 4 db