r
Nosalty Logó

Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Sertéshúscsíkok tejszínes-pestós mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 545 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 2188 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Összesen 98 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1026 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    573 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    416 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 545 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    187 g

Zsír

  • Összesen
    133.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    585 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4104 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    250 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    2291 mg
  • Nátrium
    855 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1270.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    460 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    142 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    57 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    562 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    1665 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 2188 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 98 Kcal

Hozzávalók

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Elkészítés

A zöldségek előkészítéséhez

  1. A gombát megtisztítjuk, négybe vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kockákra vágjuk. A húst megmossuk, papírtörlővel szárítjuk, majd kb. 1 cm vastagságú csíkokra vágjuk.
  2. Egy serpenyőben 1 ek forró olajban a gombát adagonként megpirítjuk, kivesszük.
  3. A serpenyőbe öntünk 1 ek olajat, a hagymát és a paprikát megdinszteljük, kivesszük.
  4. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, és a húst adagonként megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  5. Az összes húst a hagymával, paprikával és gombával együtt a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a liszttel, jól elkeverjük, kb. 1 percig pirítjuk, majd felöntjük a levessel és a tejszínnel.
  6. Hozzákavarunk 1 ek pestót, felfőzzük. Lefedve, közepes hőmérsékleten kb. 15 percig főzzük.
  7. Sóval, borssal ízesítjük. Hozzákavarunk 1-2 ek pestót.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 3609
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kicsit időigényes, de megéri elkészíteni. Tálaljuk szélesmetélttel.

Hozzávalók

A zöldségek előkészítéséhez

A hús előkészítéséhez

Az összefőzéshez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek