r
Nosalty Logó

Sertéscsíkok zöldbors mártásban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Mercedes
Sertéscsíkok zöldbors mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 2173 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Összesen 193 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.1 g

Zsír

  • Összesen
    40.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    898.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    418 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 546 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.6 g

Zsír

  • Összesen
    161.5 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    562 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3594.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1671 mg
  • Nátrium
    1331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    586.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    407 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    128 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    398 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2173 kcal
  • 16% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    52 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a felforrósított olajban hirtelen kevergetve átsütjük, kb. 5 perc alatt, majd a zúzott fokhagymával átkeverjük.
  2. A mártáshoz a forró vajon megfuttatjuk a durvára vágott zöldborsot, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, majd a húslével felöntjük.
  3. Végül belekeverjük a tejszínt és a mustárt. Beletesszük a húst, és kb. 3 perc alatt összeforraljuk, szükség szerint sózzuk.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2616
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 03.

Ajánló

Én rizzsel tálaltam, de jól illik hozzá a petrezselymes burgonya is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sertéscsíkok zöldbors mártásban
Mercedes 302 recept

Nálunk az egyik kedvenc hús a sertés, de csak a marha után. Az esetek nagy részében friss, háztól hozott húsból tudom elkészíteni az épp aktuális ételt. Van valami abban, hogy a mélyhűtött sertéshúsnak teljesen más íze van, mint a frissnek, ezt már én is észrevettem. Sertés szűzpecsenyéből az igazi ez az étel, de combból készítve is igen finom. Aki nem szereti a csipős ételeket az mellőzze, mert a nyers zöldbors eléggé csipős tud ám lenni.

Hozzávalók

A húshoz

A zöldbors mártáshoz

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek