Sertésborda Jóasszony módra recept

Sertésborda Jóasszony módra
Sertésborda Jóasszony módra
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon régi kedvenc nálunk, még szinte gyerek voltam, amikor megismertem ezt az ételt a régi Corvin áruház éttermében.

hozzávalók / 4 adag

Raguhoz

Húsos alap

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Sertésszelet Jóasszony módra, sertésszeletek gombával és szalonnával, csirkemájas-szalonnás-gombás raguval tálalt sertésborda
Szólj hozzá!

elkészítés

Raguhoz

  1. A húst picit kiverjük, de ne nagyon, széleit néhány helyen bevagdossuk, sózzuk, tálba rakjuk, és leöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd 1-2 napra hidegre tesszük. Erre azért van szükség, hogy puhább legyen a hús, így nem szárad ki.
  2. Elkészítjük a ragut, a kockára vágott szalonnát kissé kisütjük, hozzáadjuk a vastagabb karikára vágott pórét, kicsit átforgatjuk a szalonnás zsírban, belerakjuk a szintén kockára vágott gombát, és néhány percig együtt pároljuk.
  3. Ezután mehet bele a kockára vágott zöldpaprika és a borsó is, sózzuk, borsozzuk, és néhány percig pároljuk.
  4. Hozzáadjuk a nagyobb kockára vágott májat, átforgatjuk, és szinte készre főzzük.
  5. Végül belerakjuk a felkockázott sonkát, a sűrített paradicsomot, ketchupot, szükség szerint kevés vizet, ízesítjük sóval, borssal, majd kissé összeforraljuk. A ragunál vigyázzunk, ne főzzük túl!
  6. A húst kiemeljük a tejből, papírtörlőn leitatjuk a felesleges mennyiséget, megszórjuk frissen őrölt borssal, lisztbe forgatjuk, majd kevés olajon megsütjük, oldalanként kb. 2-2 percig.
  7. Ezután egy tálra szedjük a húst, mindegyik szeletre 1-1 darabka fagyos vajat teszünk, majd egy kis időre alufóliával lefedjük, és pihenni hagyjuk.
  8. Tálalás: a hússzeletekre halmozzuk a ragut, köretnek kockára vágott sült burgonyát kínálunk hozzá.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 31 832
elküldve: 4
receptkönyvben: 130
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept
hirdetés

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vmzsuzsa
vmzsuzsa k, 2017-05-02 16:40

Most került rá sor. Mindkettőnknek nagyon ízlett. Megérte a pepecselést. Legközelebb vendégeket is hívok, mert akárhogy csökkentem a hozzávalók mennyiségét, kettőnknek így is óriási adag lett. Két napra elég volt a recept fele szerinti mennyiség. Igaz, hogy öregek vagyunk és keveset eszünk. A lényeg: nagyon finom volt. Köszi a receptet. Zsuzsa.

941