Sertésborda hentes módra recept

Sertésborda hentes módra
Sertésborda hentes módra
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc magyaros fogásom. Rendkívül egyszerű az elkészítése, mégis különleges, és ízletes.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ajánlat

A sós fánkok helyett tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy éppen burgonyakrokettel is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hentes szelet sós fánkokkal, sertésszelet hentes módra sós fánkokkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket.
  2. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára a paradicsompürét.
  3. Szórjuk rá a lisztet, gyorsan keverjük el, majd lassan adjuk hozzá a húsalaplét, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan forraljuk.
  4. A szalonnát, főtt sonkát, és az ecetes uborkát is vágjuk batonokra (ceruza vastagságúra, a tokányoknál szokásos módon), majd adjuk a mártáshoz úgy, hogy először a szalonna, majd a sonka, legvégül pedig az uborka kerüljön bele.
  5. Forraljuk lassan, majd a hússzeleteket tegyük bele, az azokból kifolyt húslével együtt, és pároljuk készre. Ügyeljünk a sózásra, mert a szalonna, és a sonka is meglehetősen sós.
  6. A köretünket is készítsük el: az élesztőt futtassuk fel cukrozott langyos tejben, közben a tojást keverjük el kevés olajjal. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a lisztet. Sózzuk, jól dolgozzuk össze, majd kelesszük jó háromnegyed órát.
  7. A megkelt tésztából vágjunk darabokat, azokból kézzel nyújtsunk kis "hurkákat", melyeket feldarabolva (kb. 2 cm-es darabkák) forró olajban süssünk ki.
  8. Tálaljuk az ételt a megsült fánkokkal, a bordával, tetején a raguval.

statisztika

beküldve:
nézettség: 26 282
elküldve: 4
receptkönyben: 328
elkészítve: 5/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
145 recept

Hozzászólások (11)

sütipofa
sütipofasze, 2012-10-10 09:48

Szia Kornél!

Megcsináltam a receptet, nagyon finom bár a paradicsompürés lisztes résznél elbuktam, nagyon összerántotta a lisztet a püré ill. a leves...sajnos a kerámia edény miatt nem tudok habverővel dolgozni. Legközelebb a végén habarok bele 1 kis lisztet, ez gondolom csak a sűrűsége miatt kell bele. Egyébként a recept kifogástalan, a sikertelenség inkább az én hibám vagy az edényemé :)

üdv: Viki

illesera
illeseraszo, 2010-12-18 13:18

Nagyon finom lett, ma ez lesz az ebédünk!
én egy kis uborkalét is öntöttem a mártásba, nem ártott neki .Viszont legközelebb az uborkát csak a főzés vége felé adom hozzá, mert így az elején hozzáadva, kicsit túl puha!
Köszi a recit!Üdv
era

salumeria
salumeriaszo, 2010-12-18 13:24

Igen, az uborkát csak a legvégén szabad hozzáadni, éppen csak egy kicsit meg kell "húzni" a raguval.
Az uborkalétől pedig csak pikánsabb lesz, nem rontja el. Persze az arányokra ügyelni kell...:)))

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
1502