Sertésborda hentes módra recept

1 adag
1500
kcal
Sertésborda hentes módra
Sertésborda hentes módra
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc magyaros fogásom. Rendkívül egyszerű az elkészítése, mégis különleges, és ízletes.

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A körethez

ezt olvastad már?

ajánlat

A sós fánkok helyett tálalhatjuk párolt rizzsel, vagy éppen burgonyakrokettel is.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hentes szelet sós fánkokkal, sertésszelet hentes módra sós fánkokkal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bordaszeleteket finoman klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk, és a zsírban süssük elő őket.
  2. Tegyük egy tálra a hússzeleteket, majd a visszamaradt zsírban pirítsuk rozsdabarnára a paradicsompürét.
  3. Szórjuk rá a lisztet, gyorsan keverjük el, majd lassan adjuk hozzá a húsalaplét, és habverővel folyamatosan kevergetve lassan forraljuk.
  4. A szalonnát, főtt sonkát, és az ecetes uborkát is vágjuk batonokra (ceruza vastagságúra, a tokányoknál szokásos módon), majd adjuk a mártáshoz úgy, hogy először a szalonna, majd a sonka, legvégül pedig az uborka kerüljön bele.
  5. Forraljuk lassan, majd a hússzeleteket tegyük bele, az azokból kifolyt húslével együtt, és pároljuk készre. Ügyeljünk a sózásra, mert a szalonna, és a sonka is meglehetősen sós.
  6. A köretünket is készítsük el: az élesztőt futtassuk fel cukrozott langyos tejben, közben a tojást keverjük el kevés olajjal. Adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tejet, majd a lisztet. Sózzuk, jól dolgozzuk össze, majd kelesszük jó háromnegyed órát.
  7. A megkelt tésztából vágjunk darabokat, azokból kézzel nyújtsunk kis "hurkákat", melyeket feldarabolva (kb. 2 cm-es darabkák) forró olajban süssünk ki.
  8. Tálaljuk az ételt a megsült fánkokkal, a bordával, tetején a raguval.

statisztika

beküldve:
nézettség: 27 580
elküldve: 4
receptkönyben: 341
elkészítve: 6/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.11.
145 recept

Hozzászólások (11)

sütipofa
sütipofasze, 2012-10-10 09:48

Szia Kornél!

Megcsináltam a receptet, nagyon finom bár a paradicsompürés lisztes résznél elbuktam, nagyon összerántotta a lisztet a püré ill. a leves...sajnos a kerámia edény miatt nem tudok habverővel dolgozni. Legközelebb a végén habarok bele 1 kis lisztet, ez gondolom csak a sűrűsége miatt kell bele. Egyébként a recept kifogástalan, a sikertelenség inkább az én hibám vagy az edényemé :)

üdv: Viki

illesera
illeseraszo, 2010-12-18 13:18

Nagyon finom lett, ma ez lesz az ebédünk!
én egy kis uborkalét is öntöttem a mártásba, nem ártott neki .Viszont legközelebb az uborkát csak a főzés vége felé adom hozzá, mert így az elején hozzáadva, kicsit túl puha!
Köszi a recit!Üdv
era

salumeria
salumeriaszo, 2010-12-18 13:24

Igen, az uborkát csak a legvégén szabad hozzáadni, éppen csak egy kicsit meg kell "húzni" a raguval.
Az uborkalétől pedig csak pikánsabb lesz, nem rontja el. Persze az arányokra ügyelni kell...:)))

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
1500