Sertésborda Dubarry módra recept

Sertésborda Dubarry módra
Sertésborda Dubarry módra
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gasztronómiai klasszikus, otthon is nagyon finom!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Salátával, finom, száraz fehérborral.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karfiollal, baconnel és sajtos Béchamellel sütött karajszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt egyben, bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A hússzeleteket enyhén megsózva az olajban hirtelen kisütjük.
  3. Az olajat, amiben a hússzeletek sültek, tepsibe öntjük.
  4. Ráfektetjük a hússzeleteket.
  5. Minden szeletre egy fél szelet bacont fektetünk.
  6. Akkora karfiolrózsát helyezünk rá, amely a hússzeletet befedi.
  7. A vajból, lisztből, tejből sóval Béchamelt készítünk: a vajas rántás forró tejjel felengedve, sózva, összeforralva. Borsot darálunk hozzá, a reszelt sajttal elkeverjük.
  8. Átvonjuk vele a karfiolos hússzeleteket.
  9. Forró sütőben pirosra sütjük.


 


statisztika

beküldve:
nézettség: 69 858
elküldve: 15
receptkönyben: 765
elkészítve: 26/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

Hozzászólások (15)

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyokszo, 2013-11-30 13:36

Kedves Ildikó!
Remélem nem haragszol meg, ha egy-két ötletet írok.

-nem szeretjük a "besamelt", ezért én a tejfölhöz némi tejszínt keverek, és azt teszek rá, -(a mostani, átlagos "bóti" tejfölökhöz, pl. a "rakott ételeknél", a rakott krumplinál is, keverek tejszínt a tejfölbe, hogy ne legyen "gumi-szerű")-....
-tudom, hogy a te recepted az -"igazi Dubarry"-, -de én sokszor csinálom pl. maradék sült csirkemell szeletekkel is... -bocs.

Kicsimicra
Kicsimicracs, 2012-02-09 13:39

Én a tetejét krumplipürével vonom be, nem mártásokkal és megszóróm reszelt sajttal és mehet a sütőbe. Így mindjárt adott a köret is. Próbáljátok ki megéri! Nekem bevált!

kismajom08
kismajom08v, 2011-11-06 18:12

Isteni finom! A bacon csodát művel ezzel az étellel!Köszi a receptet!

reginav69
reginav69v, 2011-05-22 10:22

 
Én Béchamel màrtàs helyett tejföl-tojàs- reszelt füstölt sajt-so-szerecsendio màrtàssal öntöm nyakon. A végén persze még egy kis sajt pirul a tetejére.

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikószo, 2009-05-23 19:26

Szia Suzie!
remélem magamnak könyvelhetem a sikert, hogy máris feltettél receptet :)
Nem jelenik meg azonnal, Petra rendezi sorba a beküldött recepteket, de cseppet se aggódj: látni fogod majd. És mi is :)
Nem tudom, mit tettél fel éppen, olvastam azonban a nyitólapodon, hogy a Ratatouille mese ihletett a főzésre. Feltettem már egy ratatouille receptet, talán láttad, arra gondoltam, ha Franciaországban vagy éppen, talán szerezhetnél nekünk jó kis ratatouille recepteket az ottani, eredeti helyi szokásokat.
Szerintem sokakat érdekelné!
Ildikó

Suzie
Suzieszo, 2009-05-23 19:44

Szia Ildikó!

Igen,teljességgel téged illet a siker! A hozzászólásod ott motoszkált bennem éjszaka,és ma reggel úgy keltem fel,hogy akkor elindítom magam! Ami a Ratatouille recepteket illeti,kettő is van már,hiszen ez az étek itt Franciaországban régiónként más és más!Hamarosan jelentkezem velük!
Ezúton is köszönöm kedves rábeszélésed :):)
Üdv: Suzie

Suzie
Suzieszo, 2009-05-23 19:05

Hahó kedves Nosalty csapat!

Tudom,hogy igaziból nem ide kéne írnom,de rajtam kívül álló okok miatt,nem tudtam máshol. Szóval az lenne a kérdésem,kérésem,hogy ma megpróbáltam felölteni egy receptet,de nem tudom,hogy sikerült-e!Rákattintom a beküldés gombra, meg is jelent a kész receptem,mégsem találom sehol az oldalon,és az adataimnál sem szerepel. Kérlek,ha tudtok segítsetek,mert nagyon szeretnék én is végre részt venni az oldalon :) Előre is köszönöm szépen!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikóp, 2009-05-22 18:53

Te tudod, Suzie, de ha már képeid vannak, azokat akár Franciaországból is...
De nem sürgetlek, megvárunk.

Suzie
Suziep, 2009-05-22 14:33

Kedves Ildikó!
Köszönöm az invitálást,már tag vagyok,de egyelőre még recept nélkül!De amint hazajutottam(Franciaországban vagyok,jogot tanulok) ami a nyár elejére tehető,én is felrakom a receptjeim.Eddig is főztem,sütöttem már, de sajnos vagy nem fényképeztem, vagy nem sikerült eléggé "publikusra". Amióta elolvastam a kisokost az oldalatokon az ételfotózásról, sikerült is egy - két jó képet készítenem,szóval optimistán tekintek a jövőbe :):)

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikócs, 2009-05-21 21:18

Csatlakozom Petra véleményéhez: köszönjük az elismerést!
Esetleg Te is csatlakozhatnál a teamhez a receptjeiddel, Suzie, erre még nem gondoltál?
Gondolj! Várunk!
Ildikó

petra
petracs, 2009-05-21 20:56

Köszönjük az elismerést! További jó nézelődést és főzőcskézést kívánunk!
Üdvözlettel: No Salty csapata :-)

Suzie
Suziecs, 2009-05-21 20:37

Sziasztok!Én a tetejére szórok még egy leheletnyi pirospaprikát is.Azt hiszem nem tudok elszakadni a magyaros ízvilágtól! Egyébként nagyon tetszik ez az oldal,rengeteg finom,és ötletes recepttel találkoztam már!Gratulálok kedves nosaltyteam :)

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
809