r
Nosalty Logó

Sertés vindaloo

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Glaser
Sertés vindaloo
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 141 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    982.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    410 mg
  • Nátrium
    428 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 403 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    154.5 g

Zsír

  • Összesen
    90.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3929.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    157 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1641 mg
  • Nátrium
    1711 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    813.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    148 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1608 kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    405 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 141 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mustárolajat egy serpenyőben felhevítjük, amíg elkezd füstölögni, leveszük a tűzről és hagyjuk kihűlni.
  2. A hagymát, fokhagymát és chilit apró kockákra vágjuk. A húst megmossuk, szárítjuk, kockákra vágjuk.
  3. Az olajat közepes hőfokon újra felmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát és kb. 6-8 perc alatt üvegesre dinszteljük.
  4. A babérlevelet, szegfűszeget, fokhagymát, kardamont, chilit, római köményt, sót, kurkumát és 1 ek ecetet a hagymához keverünk. Hozzákeverjük a vizet. A serpenyőt lefedjük és kb. 1 percig főzzük.
  5. A sűrített paradicsomot elkeverjük a maradék ecettel, és a fűszeres hagymához keverjük. Hozzáadjuk a húst is, jól összekeverjük.
  6. Felöntjük kb. 250 ml vízzel, -épp csak hogy fedje a húst- felfőzzük. Alacsonyabb hőmérsékletre állítjuk, lefedjük és kb. 60 percig főzzük, míg a hús puha lesz.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5188
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Most kezdek ismerkedni az indiai konyhával, ebben segítségemre van a legújabb szerzeményem: "Currys leicht gemacht". Ha túl sok lemarad a serpenyőben, egy szűrőkanál segítségével szedjük ki a húst, és főzzük a levét magas hőmérsékleten, amíg eléri a kívánt sűrűséget. Végül tegyük vissza a húst és forrósítsuk fel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!