Sertés grillnyárs recept

1 adag
582
kcal
Sertés grillnyárs
Sertés grillnyárs
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a képet a férjem készítette a nyáron, mikor a telken grilleztünk és én a többi husit sütöttem (nem is tudtam róla). Nálunk egy ilyen kis családi grillezés felér egy kis lakodalommal.:)
Most valahogy rátalált erre a képre és nosztalgiázott, milyen jó lenne ez most!
Ezért gondoltam, megosztom veletek ezt a nyárias hangulatot, ebben a csúnya őszben.
Szoktam még kicsi gombákat és/ vagy kolbászkarikákat is ráhúzni.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ilyenkor más husikat, kolbászkákat, sült szalonnát is készítek. A kis batyuk csak a ráadás. Parázs burgonyával, grillezett kukoricával, zöldsalátával, sós-ecetes lilahagymával, sült hagymakarikákkal és parázson pirított kenyérrel tálalom. Plusz kétféle mártás.
Ezen a képen sajnos még nem látszik, még megterítve sincs.
Ajánlom mindenkinek a grillezést, a hangulata és illata miatt (legalább van értelme az esti fürdésnek, hajmosásnak.:-). De a fíling... mindent megér!
Sütőben is elkészíthető.

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

hagymás-tarjás rablóhús, hagymás-tarjás nyárs
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst, a szalonnát, paprikát egyforma kockákra vágjuk (kb. 3-4 cm). A szalonnát beirdalhatjuk, nem túl mélyen, hogy fel lehessen szúrni.
  2. Az olajjal összekeverjük a fűszereket, beleforgatjuk a húskockákat. 1-2 órára hűtőben pihentetjük.
  3. Addig elkészíthetjük a salátát, mártogatóst, mártást. Rövid ideig beáztatjuk a nyársakat.
  4. Felváltva nyársra fűzzük a hozzávalókat, alufóliába csomagoljuk (mint a szaloncukrot)
  5. Ha jó a parazsunk, rátesszük és néha átforgatva 10 percig sütjük, hogy mindenhol átjárja a kisülő zsiradék és szaft.
  6. Majd levesszük a fóliát és megforgatva átpirítjuk még kb. 10 percig, míg szép színt nem kap. Így a hús nem szárad ki, és jól átveszik egymás ízét a hozzávalók. 

statisztika

beküldve:
nézettség: 17 967
elküldve: 14
receptkönyben: 678
elkészítve: 6/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Geleva

Mióta szakács: 2010.10.06.
100 recept

Hozzászólások (7)

ani0228
ani0228p, 2012-01-13 18:39

szia.megszeretném kérdezni hogyan készitsem el sütöben? tepsibenvagy milyen modszerrel?

Geleva
Gelevacs, 2012-01-26 20:19

Szia Ani!
Ne haragudj, csak most láttam a kérdésedet.
Amíg fóliában van addig tepsiben is lehet, időnként megforgatva. Kibontás után is hasonló módszerrel.
Én rácsra téve szoktam és aláteszek egy tepsit, hogy abba csöpögjön ami kisül.
Remélem nem késő és hasznos tanácsot adtam.
Üdv.: Éva

quandsoir
quandsoirk, 2011-04-19 15:46

Kedves Geleva!

Fentebb említett kétféle mártást. Az a két recept érdekelne :)

Geleva
Gelevak, 2011-04-19 17:06

Kedves quandsoir!
Az a két mártás ( ami közben kiderűlt, hogy három...mondják körülöttem a fogyasztói), az a gombamártás- van amikor erdei gombából, a zöldbors mártás és az ördögmártás. Sajnos azt meg kell várnod, míg lesz időm a grillezésre és képem is lesz, hogy feltegyem, vagy utánanézel addig a neten.
Ha nagyon sürgős és megadod az email címedet, és persze nekem is lesz időm, leírom és arra elküldöm.
Üdv.: Éva

582