r
Nosalty Logó

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marti48
Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 984 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 1969 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Összesen 132 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    379 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2625.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    1116 mg
  • Nátrium
    789 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    507 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1408 micro
Összesen 984 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    179.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.3 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    758 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5250.1 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    2233 mg
  • Nátrium
    1577 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1013.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    100 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    404 micro
  • Kolin:
    521 mg
  • Retinol - A vitamin:
    628 micro
  • α-karotin
    304 micro
  • β-karotin
    1780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2816 micro
Összesen 1969 kcal
  • 13% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Elkészítés

Kacsamellfilé serpenyőben

  1. A húst leöblítjük, és konyhai papírtörlővel szárazra itatjuk. Esetleges hártyáktól megszabadítjuk, és éles késsel a bőrt átlósan beirdaljuk. Vigyázva, hogy a húst ne vágjuk meg.
  2. Felhevítünk egy jó teflonserpenyőt zsiradék hozzáadása nélkül, és amikor már forró, beletesszük a húst, bőrével lefele. A hús vastagságától függően 4-5 percig pirítjuk, közben a fent lévő felet sózzuk-borsozzuk. A bőr alól kisülő zsír szolgál a másik oldal pirításához. Amikor már aranysárga a bőrös oldal, megfordítjuk a filét, és ezt is ugyanannyi ideig sütjük, közben a bőrös felét megsózzuk és borsozzuk. Akkor jó, ha a filé közepén vékony, rózsaszínű csík látható, és nyomásra ruganyos, nem folyik véres lé belőle.
  3. Közben a sütőt 140 fokra előmelegítettük. A fóliába burkolt filéket itt még ca. 20 percen keresztül tovább sütjük, majd innen kivéve, a fóliában pihentetjük pár percig.
  4. Vékonyan felszeleteljük, és előmelegített tányérokon tálaljuk a körettel.

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

  1. Ételízesítős, forró vízben roppanósra főzzük a babot (5-6 perc). Leszűrjük.
  2. Teflonserpenyőben felforrósítjuk a vajat, majd aranybarnára pirítjuk benne a prézlit. Ekkor hozzáadjuk a parmezánt, röviden együtt pirítjuk.
  3. Legvégül a babot (rázogatva a serpenyőt) összevegyítjük a morzsakeverékkel, sózzuk-borsozzuk, és azonnal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2055
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 04.

Ajánló

A köretet bővíthetjük sült krumplival vagy pl. burgonyaknödlivel (frissen készült sztrapacskatészta kiválóan alkalmas, csak kicsit  legyen keményebb a tésztája), mint ez esetben én tettem. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Serpenyős kacsamellfilé prézlis-parmezános ceruzababbal
Marti48 317 recept

Nagyon finom és nagyon egyszerűen elkészíthető, ünnepi ételnek beillő ebéd vagy vacsora. A fűszerezése puritán, így tökéletesen előjönnek a saját ízek, aromák. 

Hozzávalók

Kacsamellfilé serpenyőben

Vajas, prézlis, parmezános ceruzabab

Címlapról ajánljuk

További cikkek