r
Nosalty Logó

Şekerpare

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Şekerpare
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 1706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 6816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    297.8 g
  • Cukor
    234 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    162 mg
  • Retinol - A vitamin:
    286 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 1706 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.3 g

Zsír

  • Összesen
    215.2 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1026 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5488.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    1328 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    2378 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1191.1 g
  • Cukor
    935 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1005.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    163 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    646 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1145 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    250 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1006 micro
Összesen 6816 kcal
  • 3% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Elkészítés

A sziruphoz

  1. A sütikészítés előtt kb. fél nappal elkészítjük a szirupot. Az összes hozzávalót beleöntjük egy lábasba, és addig főzzük, míg jó szirupos, sűrű nem lesz. Jól kihűtjük.
  2. Egy edényben összekeverjük a tésztához valókat. Először a cukrot, a vaníliás cukrot a tojásokkal és a puha vajjal robotgéppel alaposan összedolgozzuk. Ezután kézi üzemmódra kapcsolunk és annyi lisztet gyurmákolunk a masszánkhoz, hogy jól alakítható tésztát kapjunk. A végén hozzágyúrjuk a sütőport is.
  3. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vagy kivajazunk, lisztezünk.
  4. A tésztából diónyi nagyságú darabokat csípünk és golyókká formázzuk. Beleültetjük a tepsibe, majd kissé lelapítjuk őket.
  5. Tojássárgával megkenjük a tetejüket, majd mindegyik közepébe 1 szem mogyorót nyomunk.
  6. Aranysárgára sütjük a süteményeket, majd a sütőből kivéve még azon melegében egyenként belemártogatjuk kb. 5 mp-ig a hideg szirupba.
  7. Tálra helyezzük az elkészült sütiket, majd a bevitt kalóriákra fittyet hányva, jóízűen elfogyasztjuk :-).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16554
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 20.

Ajánló

A sziruphoz citromgerezd helyett 1 kupaknyi rózsavizet is használhatunk. Fantasztikus íze lesz tőle a sütinek. Természetesen csak a kihűlt sziruphoz keverjük a rózsavizet, mert melegen hamar elillan az aromája.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Törökországban kóstoltam ezt a csodálatos süteményt. Kívülről egy egyszerű kis teasütinek tűnik, ámde ahogy beleharap az ember, fantasztikus élményben lehet része. A magába szívott, enyhén savanykás sziruptól egyszerre omlós és krémes.  

Hozzávalók

A sziruphoz

A süteményhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?