r
Nosalty Logó

Savós rozskenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
pöttyöspanna
Savós rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1795.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    366 mg
  • Nátrium
    1194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    92.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 403 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7181.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1466 mg
  • Nátrium
    4774 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    354.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    788 micro
Összesen 1613 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    183 mg
  • Nátrium
    595 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mindkét lisztet kelesztőtálba tesszük. Az élesztőt feloldjuk a langyos vízben, majd a szódabikarbónával együtt a liszthez adjuk, és jól elkeverjük.
  2. Hozzáadjuk a savót, az ecetet és a sót, majd az egészet jó alaposan összedolgozzuk.
  3. A tésztát meleg helyre tesszük, és addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő, majd jól átgyúrjuk (lisztezett munkalapon is lehet, de a kelesztőtálban is tökéletesen megfelelő).
  4. Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, a papír közepére kör alakban egy kevés lisztet szórunk, majd ,,odaborítjuk" a kenyértésztát úgy, hogy körülbelül bucit formázzon.
  5. Még 15 percet kelesztjük, utána a tészta tetejét meghintjük liszttel, és rombusz alakban bevágjuk. Tetszés szerint megszórhatjuk őrölt köménnyel, köménymaggal vagy bármiféle olajos maggal
  6. 200 °C-os, előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton (gázsütőben 3-4-es fokozaton, előmelegítés nélkül) kb. 40 percig sütjük. A sütőből kivéve kis idő elteltével fejre fordítjuk, nehogy az alja beizzadjon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1849
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Savós rozskenyér
pöttyöspanna 4 recept

Az eredeti receptre egy Dr. Oetker szakácskönyvben találtam rá, de egy kicsit változtattam rajta az otthon található hozzávalók szerint. Nagyon egyszerű elkészíteni, a végeredmény pedig finom és tartalmas, szerintem versenyre kelhet bármelyik boltban kapható társával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!