Savanyú uborkás raguleves recept

Savanyú uborkás raguleves
Savanyú uborkás raguleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, mindent bele leves:)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 kk tárkony
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 5 ek napraforgó olaj

Nokedlihez:

  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl víz
  • csipet só

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésraguleves uborkával, savanyú sertésraguleves, raguleves nokedlivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megsütjük, majd meghintjük pirospaprikával.
  2. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel.
  3. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket, a borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz. Hozzáadjuk a leveskockát, a fűszereket és a feldarabolt uborkát.
  4. A nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat.
  5. Ha megfőttek a zöldségek, beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük.
  6. Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet és simára keverjük a tejföllel és a liszttel, és behabarjuk vele a levest.
     

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 718
elküldve: 8
receptkönyben: 179
elkészítve: 9/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
653 recept

Hozzászólások (2)

Salamon Csilla
Salamon Csillaszo, 2013-01-12 19:33

Kedves Éva-Anyóca:)
Igen az újságokba is írom a receptet(4 féle újságba).
Én köszönöm,hogy Te is megnézed:))
Üdv:Csilla:)

gregoreva
gregorevah, 2013-01-07 14:14

Köszi a receptet.:-o

Sok finomságos ételedet találtam meg főzős kis receptes újságban,( december, január hó ), nagyon klasszak, köszönöm azokat is.:-O
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!