Savanyú uborkás raguleves recept

Savanyú uborkás raguleves
Savanyú uborkás raguleves
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, mindent bele leves:)

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg sertéscomb
  • 20 dkg savanyú uborka
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg zöldborsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 db húsleves kocka
  • 1 kk tárkony
  • 1 ek őrölt pirospaprika
  • só, bors
  • 5 ek napraforgó olaj

Nokedlihez:

  • 5 ek liszt
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl víz
  • csipet só

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésraguleves uborkával, savanyú sertésraguleves, raguleves nokedlivel

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megsütjük, majd meghintjük pirospaprikával.
  2. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel.
  3. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket, a borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz. Hozzáadjuk a leveskockát, a fűszereket és a feldarabolt uborkát.
  4. A nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat.
  5. Ha megfőttek a zöldségek, beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük.
  6. Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet és simára keverjük a tejföllel és a liszttel, és behabarjuk vele a levest.
     

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 3 380
elküldve: 7
receptkönyben: 162
elkészítve: 4/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
591 recept

Hozzászólások (2)

Salamon Csilla
Salamon Csillaszo, 2013-01-12 19:33

Kedves Éva-Anyóca:)
Igen az újságokba is írom a receptet(4 féle újságba).
Én köszönöm,hogy Te is megnézed:))
Üdv:Csilla:)

gregoreva
gregorevah, 2013-01-07 14:14

Köszi a receptet.:-o

Sok finomságos ételedet találtam meg főzős kis receptes újságban,( december, január hó ), nagyon klasszak, köszönöm azokat is.:-O
Éva-Anyóca

Legfrissebb cikkek

A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.