Savanyú uborkás raguleves recept

Kalória?
Savanyú uborkás raguleves
Savanyú uborkás raguleves
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül, mindent bele leves:)

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A nokedlihez

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésraguleves uborkával, savanyú sertésraguleves, raguleves nokedlivel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk és az olajon megsütjük, majd meghintjük pirospaprikával.
  2. Rátesszük a felkockázott húst és felöntjük vízzel.
  3. Megtisztítjuk és kockára vágjuk a zöldségeket, a borsóval együtt hozzáadjuk a már majdnem megpuhult húshoz. Hozzáadjuk a leveskockát, a fűszereket és a feldarabolt uborkát.
  4. A nokedlihez összekeverjük az alapanyagokat.
  5. Ha megfőttek a zöldségek, beleszaggatjuk a tésztát a levesbe és további 5 percig főzzük.
  6. Kimerünk a levesből egy merőkanálnyi levet és simára keverjük a tejföllel és a liszttel, és behabarjuk vele a levest.
     

  • költség: 1100 Ft
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 081
elküldve: 8
receptkönyben: 182
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
712 recept

Hozzászólások (3)

adrienn0307
adrienn0307 szo, 2015-02-07 18:27

Ma elkészítettem ebédre, és komolyan mondom isteni finom, az egész családnak ízlett,nagyon nagyon finom, ezért be is ìrtam a családi receptkönyvembe.
Tuti még sokat csinálok majd ilyet.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva h, 2013-01-07 13:14

Köszi a receptet.:-o

Sok finomságos ételedet találtam meg főzős kis receptes újságban,( december, január hó ), nagyon klasszak, köszönöm azokat is.:-O
Éva-Anyóca

644