Savanyú paprika télire recept

Savanyú paprika télire
Savanyú paprika télire
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mamám nagyszerű savanyú paprika receptje, mindíg így készítjük. Ez a mennyiség két 5 literes üveghez elegendő.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: vegán
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyúság télre, savanyú paprika
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A paprika szárát levágjuk, majd alaposan megmossuk.
  2. Szorosan üvegekbe rakjuk. (Nem kell megszurkálni! A leszorítókat is már bele kell tenni!)
  3. Elkészítjük a savanyú levet: 4,5 l vizet felforralunk. Öntsük a kapros savanyúságtartósítót és a cukrot a forrásban lévő vízhez, és néhány percig együtt forraljuk. Amikor kihűlt, az ecetet adjunk hozzá.
  4. A paprikákra egy jó késhegynyi borként kell szórni, és ekkor mehet rá a kihűlt savanyú lé.
  5. Ezután lezárhatjuk az üvegeket. (Bármikor fel lehet bontani, nem fog elromolni. Amikor fogy a lé a paprikáról, fel kell tölteni a maradék lével. Fog maradni lé a 4,5 l-ből. Az a lényeg, hogy a paprika mindig lében legyen!)

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 58 684
elküldve: 4
receptkönyvben: 185
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

KisnéTimi

Mióta szakács: 2011.01.31.
35 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cumpus
cumpus Sat, 2016-09-17 14:57

Ha az ember vegyszert akar enni, megveszi a tartósítós vackot a boltban, de miért kell dicsekedni vele? Ilyen receptet nem kellene a NoSaltyra feltenni.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Sat, 2011-09-10 06:42

Kedves Timi!
2011.09.09. legnézettebb receptje lett a savanyúságod.
Gratulálunk!
Üdvözlettel:
NoSalty.hu csapata

435