Savanyú káposztás babgulyás füstölt húsokkal recept

Savanyú káposztás babgulyás füstölt húsokkal
Savanyú káposztás babgulyás füstölt húsokkal
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Bakonyban, ahol hétvégén szoktunk lenni, az idén is megrendezték a főzőversenyt. A húgom és én ezzel a recepttel indultunk. Mivel barátságos verseny volt, így eredményről nem tudok beszámolni, de sok embernek ízlett. Ez egy alföldi étel, aminek a receptjét egy Délmagyarország kiadványból vettem, ami az olvasók beküldött receptjei alapján lett összeállítva. A kép a félkész állapotot tükrözi.

hozzávalók / 12 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: újév
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

babgulyás bográcsban
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előző este a babot és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Másnap a főzés előtt a húsokat felkockázzuk.
  2. Egy bográcsban, 3 l hideg vízbe feltesszük főni a babot és a húsokat. A lébe beletesszük a hagymát (pucolva) egészben, fokhagymát, babérlevelet, és a 2 l húslevest.
  3. Meghintjük pirospaprikával, belenyomjuk a Piros Aranyat, csípőset, ízlés szerint. Ha félig megfőtt belerakjuk a kolbászt, kaprot.
  4. Ha szeretjük, szaggathatunk bele galuskát. Legvégén rakjuk bele a káposztát. Készre összefőzzük, majd kis tejfölös lisztes habarással sűrítünk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 53 034
elküldve: 14
receptkönyvben: 402
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Beácska

Mióta szakács: 2008.04.25.
104 recept

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MiciBudha
Bloemcake / MiciBudha h, 2010-10-18 21:11

Nagyon közel áll a szabolcsi káposztás paszulyhoz.
A különbség, hogy nem variálunk húslevessel, és a húst külön főzzük, és már csak a kész levesbe rakjuk.
Galuskával nem rontjuk el, és hagymát is csak a rántás lát, amit tejföllel higítva teszünk bele az összefőt savanyukáposztás babba.

Giovanni
Giovanni h, 2009-10-05 06:25

Szerbusz Bea.

Ez a recept a kedvemre valo de sajnosan az elkesziteset elhalasztom kesobre mert it nalam amerikaban bogracsom ithon nincs, de meg vecsesi kaposzta se, az igaz azert savanyo kaposztat azert lehet veni konzervaban 2.5kg kiszerelesben es a tobi hozavalot ugyszinten meglehet veni csak a recepted oszetetelen kel valtosztatni,de lehet hogy a tel fojaman azert fozok ebol a finomsagbol.
Tovabi sok sikert fozesben,sutesben kivanok.

Udv; Giovanni.

461