Savanyú káposzta befőttesüvegben recept

Savanyú káposzta befőttesüvegben
Savanyú káposzta befőttesüvegben
40 perc / előkészület: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos Vietnamban nem lehet venni savanyú káposztát (sem), így kénytelen voltam elkészíteni. Azt kell, hogy mondjam, szuperül sikerült :-) örülök!!!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Amennyiben töltött káposzta fog készülni a savanyú káposztából, akkor érdemes egész leveleket a befőttes üveg aljába tenni. Én légmentesen lezártam a befőttesüveget, de a kupakot nem húztam meg teljesen. Amikor szagolgattam, éreztem, hogy engedi ki a gázokat a kupak mellett. Szerintem egyébként felrobbanna, ha teljesen ráhúznánk :-), de nem mertem kipróbálni. Vigyázat, büdös az érési folyamat, és utána is, de ez ne vegye el a kedvünket, mert isteni finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan lépegető, Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú káposzta házilag, savanyított káposzta, savanyított káposzta házilag
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát gyaluljuk le, és sózzuk be. Hagyjuk állni 20 percet, hogy jól összeszottyadjon.
  2. Amint kieresztette a levét, utána jöhet a munka. Kb. 4 fej káposzta fér 3,5 literes befőttesüvegbe. A káposztát pakolgassuk kis adagokban a befőttesüvegbe, és erősen nyomkodjuk le minden réteget (én az öklömmel ütögettem, de lehet keresni valami eszközt, ami megkönnyíti a dolgunkat). Fontos, hogy minden réteget szórjunk meg egy kis köménnyel, és tegyünk egész borsot is hozzá. A só adagolása ízlés dolga, vigyázzunk, ne sózzuk azért el. Babérlevelet is dobáljunk bele az üvegbe.
  3. Miután készen vagyunk a gyömiszkeléssel (fontos, hogy a levegőt jól kiütögessük), öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi a káposztát teljesen.
  4. A tetejére tegyünk joghurtot, és szorítsuk le a káposztát hurkapálcikával vagy fertőtlenített kővel, stb. Nem szabad a káposztának kilógnia soha a vízből, mert akkor megromlik, bepenészesedik. A joghurt elvégzi a dolgát, pár hét alatt nyoma sem lesz. Én 12 nap után felhasználtam töltött káposzta készítéséhez. Isteni finom lett vele. A káposzta is nagyon ízletes, adalékanyagmentes lett. Mindenkinek ajánlom.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 5 624
elküldve: 2
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

152