Savanyított karfiolrózsák recept

Savanyított karfiolrózsák
Savanyított karfiolrózsák
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Savanyúságok közül legjobban a karfiolt szeretem. Az itteni receptek és egy savanyítós ismerősöm segítségével raktam össze ezt a receptet.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Tehetünk bele mustármagot, fokhagymát, vagy amit szeretünk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: savanyúság
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
fogás: köret
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú karfiol, savanyított karfiol, karfiol télire
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt kis rózsákra bontjuk, alaposan megmossuk, a torzsát leszedjük. Csírátlanítunk 3 közepes befőttes üveget, és beletesszük a rózsákat.
  2. Felöntjük annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi, majd leszűrjük egy fazékba, és kiöntünk belőle 3 decit. Ehelyett ecetet rakunk bele.
  3. A babért az üvegekbe tesszük, a többi fűszert a fazékba, és felforraljuk a vizet. Ha lehűlt, belekeverjük a borként.
  4. Az elkészült lét az üvegekbe töltjük csurig, majd fóliával letakarjuk, lehetőleg minden levegőt szorítsunk ki belőle. Rácsavarjuk a kupakokat.
  5. Legalább két hétig állni hagyjuk, amíg a borkén dolgozik, de legjobb egy hónapig.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 888
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Fonott Kalács

Mióta szakács: 2011.02.19.
63 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

99