r
Nosalty Logó

Sárkányfalatok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nathan
Sárkányfalatok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Szósz

Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Szósz

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Pác

Szósz

Összesen 115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1061.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    167 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    342 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    181 micro
Összesen 257 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4244.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    161 mg
  • Foszfor
    670 mg
  • Nátrium
    3199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    657.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1367 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    725 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    471.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    73 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    6169 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Pác

Szósz

Elkészítés

Pác

  1. A csirkemellet megmossuk, megtisztítjuk és felkockázzuk. Egy tálba tesszük.
  2. A gyömbért megtisztítjuk, és a fokhagymával együtt lereszeljük, majd a csirkéhez adjuk, majd mehet bele az összes többi pác alapanyag, majd alaposan összekeverjük, és félretesszük 10 percre.
  3. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj egy részét, majd ropogósra sütjük a csirkefalatokat. Papírtörlőre szedjük, míg elkészítjük a szószt.

Szósz

  1. Ugyanabban a serpenyőben egy kevés olajat még hozzáadva megpirítjuk a fokhagymát, a gyömbért, majd a chilipelyhet, vigyázva, hogy ne égjenek meg!
  2. Hozzáöntjük a paradicsomszószt, majd a szójaszószt, és beleforgatjuk a sült csirkemellet.
  3. Mikor a szósz már majdnem besűrűsödött, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a koriandert is. Pár percig főzzük még, majd tűzről lehúzva pihentetjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 249
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 10338
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 13.

Ajánló

Rizzsel, tésztával, lapos kenyérrel tálalhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretem a kínait. Nem is olyan régen kedves barátom mutatta nekem ezt a receptet, és gondoltam, kipróbálom. Nagyon finom lett a végeredmény. 

Hozzávalók

Pác

Szósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!