r
Nosalty Logó

Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Salamon Csilla
Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 813 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3247 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 173 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.6 g

Zsír

  • Összesen
    52.4 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2024.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    684 mg
  • Nátrium
    923 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 813 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    286.5 g

Zsír

  • Összesen
    209.5 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8098.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    305 mg
  • Kálcium
    1033 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    2737 mg
  • Nátrium
    3692 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    341 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    245 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    63 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    333 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 3247 Kcal
  • 18% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 173 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon hirtelen elősütjük.
  2. Ezután fólia alatt -kevés vizet aláöntve- puhára pároljuk.
  3. A gombát kevés olajon megpároljuk. Amikor a leve elpárolgott meghintjük liszttel, majd apránként hozzáadjuk a tejet, és hagyjuk besűrűsödni.
  4. A gombamártáshoz tesszük a karikára vágott kolbászt és a felcsíkozott uborkát, a reszelt sajt felét. Sózzuk-borsozzuk.
  5. A puhára párolt hússzeletek tetejére halmozzuk a tölteléket.
  6. Megszórjuk a tetejét a maradék reszelt sajttal, és addig sütjük, amíg a sajt rápirul.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: közepes
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 83
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 16954
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sarkadi pecsenye ahogy Csilla készíti
Salamon Csilla 1202 recept

A Vidék íze című újságban találtam erre a nagyszerű receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek