Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sarkadi pecsenye

Sarkadi pecsenye
Sarkadi pecsenye
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (60)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik  alkalommal mikor elutaztunk, egy rokonunk volt nálunk " házőrzőnek "  :-)), aki Férjem unokasógornője - szerintem nincs ilyen elnevezés, én találtam ki, de valahogy mégis találó ez (unokabátyjának a felesége), - szóval Ő nevezte el magát házőrzőnek, és azóta már csak így tituláljuk az ilyen alkalmakat. :-)

Mire megérkeztünk, ezzel a finom étellel várt bennünket. A saját szakácskönyveimet tanulmányozva talált erre a receptre. (Hargitai György ) Én nem is tudtam róla, hogy ez is benne van... De nekem is annyira megtetszett, több okból is, mert Sarkadon vannak rokonaink, Édesapám is nem messze onnan született. Természetesen finom is, és nagyon gyorsan elkészül. Miért sarkadi pecsenye? Talán, mert van benne kolbász? Arrafelé annyi mindenben van kolbász, ami nem csoda, hisz szerintem ott készítik a legfinomabb kolbászt Magyarországon. :-)

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertéskaraj kolbásszal-gombával, sajtos sertéskaraj gombával, gombás sertéspecsenye sajttal
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk.
  2. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mindkét oldalukon megpirítjuk, és egy sütőben is használható edénybe fektetjük őket egymás mellé.
  3. A gombát szeletekre vágjuk, és a serpenyőben maradt vajba tesszük. Pár percig pirítjuk, borsozzuk, utána megszórjuk a liszttel. Kevergetve pirítjuk ezt is, majd felöntjük a tejjel.
  4. 2-3 percig forraljuk, ezalatt besűrűsödik, és levesszük a tűzről.
  5. A kolbászt, az uborkát felkarikázzuk, és a sajt kb. kétharmadával együtt hozzáadjuk a gombához. Elkeverjük, és a hússzeletekre halmozzuk.
  6. Megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1600 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 117
össznézettség: 221 448
elküldve: 91
receptkönyvben: 3 015
elkészítve: 193/218
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

Hozzászólások (60)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-03-19 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.18. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2018-03-18 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-03-17 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2018-03-16 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.03.15. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Thu, 2018-03-15 13:05

Kedves Nosalty!

Miért is nem írtátok ide, hogy ma több, mint 1 órája kiemeltétek a Facebookon???
Ez sem kétszer-háromszor volt már kiemelve!!!
Nekem pillanatok alatt megjelent legutóbb is a kiemelés ténye!!!

botane
botane Tue, 2018-02-20 16:52

Abszolút kedvenc! Könnyű elkészíteni, nagyon finom-igaz, én az uborkát kihagyom. Vendégváráskor is jó, előre elkészíthető, csak a sütés marad a végére.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2018-02-12 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.02.11. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

márti1218
márti1218 / márti1218 Wed, 2018-01-10 17:15

Amikor a képet megláttam,összefutott a nyál a számban.Mentettem,köszi!
Rövidesen elkészítem.
Üdv: Márti

Nosalty.hu
Nosalty.hu Mon, 2016-11-14 03:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.11.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

3masmama
3masmama Thu, 2016-02-18 11:12

Kedves Vicikó!

Tegnap elkészítettem, és mondhatom remek vacsora lett belőle. Nagyon köszönöm a receptet. Leírnád kérlek, hogy a krumplit hogyan készítetted?

vmzsuzsa
vmzsuzsa Tue, 2014-09-09 14:09

Kedves Vicikó! Most került rá sor, hogy elkészítsem. Csodás íze volt,szerencsére bíztam benned, és dupla adagot csináltam, így holnap is ilyen finom ebédünk lesz. Kurkumás rizzsel és paradicsomsalátával isteni volt.

Sylvi56
Sylvi56 Sat, 2014-08-16 21:35

Már elő van készítve a holnapi ebédhez, készül rá a család!!!

Sylvi56
Sylvi56 Tue, 2014-08-19 18:30

Hát az a helyzet Kedves Vicikó, hogy mire én kettőt fordultam a konyhán a "Sarkadi pecsenyéből már hírmondó sem maradt! A máskor oly csacsogó családom, /gyerekek, unokák/ szép csendesen, de nagyon gyorsan eltakarította! Ezek után nem szükséges a véleményem igaz? Köszi a receptet! Puszi

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2014-08-20 10:19

Kedves Szilvia!

Nagyon szívesen, és igen, talán ez elég is értékelésnek! :)
Köszi, hogy megírtad. :)

Szép, esőmentesebb ünnepnapot kívánok Neked!
Üdv:-) Vici

terranova56
terranova56 Sat, 2014-08-09 05:54

60g karaj ? az még egy szelet sincs. jó a recept, de én azért 600g-ot használok

Rehova Kata
Miss Lemon / Rehova Kata Sat, 2014-08-09 08:44

Kedves terranova56!
Köszönjük az észrevételt, szerkesztői hiba történt, javítottuk!
További kellemes sütés-főzést!
Kata

ancsy7979
ancsy7979 Thu, 2014-08-07 00:45

Szuper recept!! Imádta a kislányom, a párom, meg persze én is :-) köszönjük!!

ilma
ilma Sun, 2014-07-06 10:05

Egy pohár chardonnay-vel tálalva sok dicséretet kaptam érte.
A búbra való nekem sok lett. Ezért másnap egy spagetti tésztával tálaltam. Nagy sikere lett mindkettőnek.

vicikó
Vicikó / vicikó Thu, 2014-05-15 00:02

Kedves Manolika!

Én azt kis kissé kiklopfolnám ( tényleg csak gyengéden ) , hogy egyenletes vastagságú legyen, ami sütéskor fontos lehet, és akkor szerintem semmi akadálya sincs, hogy abból készüljön.

Üdv:-) Vici

Gombócka
Gombócka Tue, 2014-02-11 10:28

Nagyon jó kis recept :) már többször elkészítettem, kolbász nélkül is tökéletes.

Katocs Anni
Katocs Anni Fri, 2013-12-06 16:46

Szia Vicikó! Imádom a receptjeidet! Ezt is elkészítettem - mennyei volt! :-) Koszonom! :-)

tucsike
tucsike Tue, 2012-09-18 10:53

Ma ez az ebéd. Még nem kóstoltam, de az illata fenséges. Bulgurt csináltam mellé köretnek, nem tudom jó-e igy együtt, majd elválik.

Redy28
Redy / Redy28 Mon, 2012-09-17 20:06

Vasárnapi, névnapi-ünnepi ebédnek készült egyből dupla adaggal, mert nagy a család! Mindenki a csodájára járt, sok dícséretet kaptam érte. Finom kolbásszal szerintem utolérhetetlen, ne haygjátok ki belőle semmiképp! Köszönöm a szuper receptet, biztos ismételnem kell majd:-)
ü
Edit

vicikó
Vicikó / vicikó Fri, 2012-09-21 21:10

Kedves Edit!

Örülök a sikerednek :-), és hogy ennyire ízlett mindenkinek!

Üdv: Vici

szaboadel
szaboadel Sun, 2012-09-16 13:21

Kedves "Vicikó"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem, feltétlenül el fogom készíteni.
A lányomék Ausztriában élnek - a férje osztrák -a héten jönnek haza, így már készülök
a magyaros ételek kiválasztásával, hogy könnyebb legyen a sütés-főzés.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-09-16 13:44

Kedves Adél!

Szerintem nem fogsz csalódni a receptben...:-)
Jó étvágyat majd hozzá!

Üdv: Vici

Döme-Ádám
Döme-Ádám Sat, 2012-09-15 22:21

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy a sütőben le kell fedni míg sül?
Válaszodat előre is köszönöm!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2012-09-15 22:28

Kedves Ádám, Döme-Ádám!

Nem kell lefedni, mire a sajt szépen rásül, a hús is tökéletes lesz.

Szép vasárnapot!
Üdv: Vici

lizzy73
lizzy73 Sun, 2012-03-25 18:18

Kedves Vici!
Ma készítettem el, nagyon-nagyon finom! Köszönöm a férjem nevében is! :)
Üdv.: Böbi

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2012-03-14 16:54

Kedves Vicikó!
Elkészült a hétvégén a sarkadi pecsenye. Nehogy azt hidd,hogy csak nálunk, hanem az első és hátsó szomszédban is !!!Ez aztán a siker nem gondolod?
Nagyon-nagyon ízlett mindenkinek!! Köszönjük szépen neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Legyen szép a heted! Üdv: Anci

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2012-03-14 18:56

Kedves Anci, ez tényleg siker :-))) Örülök, hogy ízlett ott a szűkebb környezetedben mindenkinek! :-) ) Te reklámoztad, vagy mindenki a szomszédságban is nosalty néző?
Sok finomságot, jó pihenést, és szép napos időt kívánok Neked - családodnak, és a "pecsenyézőknek " is a hétvégére!
Üdv: Vici

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-03-15 08:43

Kedves Vicikó !
Reklámoztam is, de az egyik szomszéd figyelemmel is kíséri a No-Saltyn megjelent recepteket.
Én csak elmeséltem neki, ő meg a recepted alapján készítette el !
Mégegyszer köszi ! Szép hétvégét! Anci

Nunez
Nunez Fri, 2012-03-09 13:33

Elkészítettem és nagyon ízlett mindenkinek!
Egyszerű és finom étel.
Köszi a receptet!

hajnus19
hajnus19 Wed, 2012-03-07 10:45

Hát amikor ezt megláttam :D Én sarkadi vagyok!! És egy sarkadi gyors büfében készítik nállunk ezt a finomságot..a husikára pirospaprikát és borsot is szórnak. Sült krumplival szokták ajánlani!! Irtó finom :D

621
sertés rövidkaraj 600 g
vaj 50 g
csiperkegomba 250 g
finomliszt 1 evőkanál
tej 350 ml
lángolt kolbász 100 g
csemegeuborka 2 db
sajt 100 g
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint