r
Nosalty Logó

Sárgarépás töltött csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Csaba Magdi
Sárgarépás töltött csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 4811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Összesen 121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.5 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2884 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    162 mg
  • Foszfor
    873 mg
  • Nátrium
    1505 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    2369 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    511 micro
  • Kolin:
    320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1566 micro
  • α-karotin
    2645 micro
  • β-karotin
    8201 micro
  • β-crypt
    240 micro
  • Likopin
    18 micro
  • Lut-zea
    1849 micro
Összesen 1203 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.9 g

Zsír

  • Összesen
    227.6 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    1974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11536 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    377 mg
  • Kálcium
    913 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    649 mg
  • Foszfor
    3493 mg
  • Nátrium
    6019 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    48 mg

VÍZ

  • Összesen
    2154.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    9478 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    35 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    1584 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2044 micro
  • Kolin:
    1280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6264 micro
  • α-karotin
    10579 micro
  • β-karotin
    32804 micro
  • β-crypt
    960 micro
  • Likopin
    74 micro
  • Lut-zea
    7398 micro
Összesen 4811 kcal
  • 8% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    153 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    269 micro
  • β-karotin
    834 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirkecombokat besózzuk (min 1/ 2 órára).
  2. A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük a pici darabokra vágott szívekkel (5 perc).
  3. Egy pillanatra beledobjuk a lekapart csirkemájakat, majd félretesszük hűlni.
  4. Elkészítjük a tölteléket: A vízben áztatott kenyeret félig kicsavarjuk, és keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a következőket: 2 összetört kemény tojás, 1 nyers tojás, vágott petrezselyem, hagymás szív májjal, sárgarépakockákat nyersen, 2 kk só, bors, 1-1 kk rozmaring, bazsalikom, tárkony, szerecsendió ízlés szerint.
  5. 1 ek olívaolajjal az egészet átkeverjük, és megtöltjük a combokat. Olívával megkenjük a bőrét.
  6. Lekapart fokhagymával megkenjük a combokat, és szerecsendiót kaparhatunk rá. Szórhatunk rá zöldfűszereket (petrus, tárkony stb.).
  7. Kizsírozott nagy tepsibe helyezzük. A maradék tölteléket a 4 sarkába tehetjük.
  8. Sütőben megsütjük szép pirosra (én nem takartam le fóliával).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x38
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4279
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 25.

Ajánló

Félédes vörösbor vagy Sangria.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csaba Magdi 50 recept

A töltött csirke jutott eszünkbe. A sárgarépás töltelékkel még finomabb lett, és nagyon egészséges.

Hozzávalók

A csirkéhez

A körethez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!