r
Nosalty Logó

Sárgarépás májfasírt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Angie-30
Sárgarépás májfasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 126 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1076 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    36 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    516 mg
  • Nátrium
    304 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    356 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9772 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 373 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    147.9 g

Zsír

  • Összesen
    52 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4303.9 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    350 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    145 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    2064 mg
  • Nátrium
    1214 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    829 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40278 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    157 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    99 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1424 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39089 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    11800 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    619 micro
Összesen 1495 kcal
  • 13% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3251 micro
  • α-karotin
    412 micro
  • β-karotin
    981 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 126 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A májat húsdarálón ledaráljuk, a hagymákat apróra vágjuk, a burgonyát és a sárgarépát lereszeljük.
  2. Olajon megpirítjuk a hagymát, a májhoz rakjuk, majd a fokhagymát, krumplit, répát, tojást, sót, borsot és a zsemlemorzsát, és jól elkeverjük.
  3. Fasírtokat formálunk, olajjal kikent tepsibe rakjuk, vizet öntünk köré, és 200 fokon 30 percet sütjük. Majd megfordítjuk, és még 20-30 percet sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 710
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Egy ebéd, májfasírtot szeretem volna készíteni, kicsit másképp, mint szoktam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek