r
Nosalty Logó

Sárgarépa metélőhagymás mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sárgarépa metélőhagymás mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 231 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 924 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 73 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    446 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    239.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1586 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    5802 micro
  • β-karotin
    15023 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    573 micro
Összesen 231 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.6 g

Zsír

  • Összesen
    59.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    131 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3225.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    659 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    957.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    146 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    476 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    372 micro
  • α-karotin
    23209 micro
  • β-karotin
    60091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    2290 micro
Összesen 924 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • α-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    142 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1852 micro
  • β-karotin
    4796 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 73 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A répákat megtisztítjuk és egyenlő, kb. ujjnyi nagyságú darabokra vágjuk. Megmossuk, és nedvesen teflonserpenyőbe tesszük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, a sót, és 1,25 dl vizet. Lefedve, lassú tűzön 20-25 percig pároljuk.
  3. Párolás közben néha megrázogatjuk a serpenyőt, hogy a répák átforduljanak, és egyenletesen főjenek.
  4. Amikor már megpuhult a répánk, magasabb hőfokra kapcsolunk, és fedő nélkül néhány perc alatt elfőzzük a zöldség levét.
  5. A tejszínt kislábosban felforraljuk, a metélőhagymát karikákra vágjuk és beleszórjuk.
  6. Egy habverő segítségével belekeverjük a krémsajtot és összefőzzük, miközben folyamatosan kavarjuk, hogy a sajt egyenletesen feloldódjon a mártásban. Végül picit sózzuk, borsozzuk.
  7. Tálaláskor a répákat a tányérokra adagoljuk, majd rákanalazzuk a mártást.
  • Receptkönyvben: 96
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7651
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 19.

Ajánló

Héjában főtt burgonyával tálaljuk. Hús nélkül fogyasztva akár egy diétás vagy vegetáriánus étrendbe is remekül beilleszthető. A család férfitagjai számára azonban mindenképpen valamilyen sülttel együtt, vagy grillezett kolbásszal, esetleg virslivel szervírozzuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy receptkártyás recept, amit egyszerűen imádok, mióta kipróbáltam. A tejszínes - metélőhagymás - krémsajtos mártás remekül illik a vajon párolt zsenge sárgarépához, az ízük együtt egyszerűen mesés! Érdemes kipróbálni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek