Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgarépa krémleves 3.

Sárgarépa krémleves 3.
Sárgarépa krémleves 3.
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom imádja a zöldségleveseket, Ő kérte, hogy próbáljuk ki sárgarépából is. Egy idő után nekünk unalmassá válik, hogy csak pépeset kanalazunk, ezért nem az egészet turmixoljuk, így a végén lesz benne pár "rágható" falat is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Nagyon finom édes, nem kell bele plusz cukor! A végén tehetünk még bele bazsalikomot, vagy más zöldfűszert. Kenyérkockával is tálalhatjuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tejszínes répakrémleves, egyszerű répakrémleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymákat futtassuk meg olíva olajon, amíg össze nem esik. (Vigyázzunk, hogy ne kapódjon le, mert ha megég, akkor rossz íze lesz az egésznek.)
  2. A felkarikázott répákat dobjuk rá, keverjük össze, mehet bele pici só, frissen őrölt bors és a leveskocka. A sóval módjával bánjunk, hiszen a leveskocka is tartalmaz sót! 
  3. Öntsük fel annyi vízzel, amennyi bőven ellepi és főzzük addig, amíg nem lesz puha a répa (kb. 20 perc).
  4. Ha megpuhult, szűrőlapáttal szedjük ki a negyedét, tegyük félre.
  5. A fazékban maradtakat pedig botmixerrel pépesítsük le, utána öntsünk bele 1-2 dl főzőtejszínt.
  6. Most már visszatehetjük a kivett répakarikákat, és forraljuk össze még egyszer az egészet.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 525
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

arsasa

Mióta szakács: 2010.12.31.
4 recept

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

j.zsuzsi
j.zsuzsi Sun, 2011-10-23 15:16

Megfőztem a levest, nagyon finom lett!! Én még szaggattam bele galuskát is:)) Köszönöm a receptet!!

arsasa
arsasa / arsasa Sat, 2011-04-02 08:38

Kedves Tmea!

Örülök hogy ízlett, és hogy megosztottad ezt a variációt is velünk! :)
Üdv,
arsasa

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2011-02-26 21:39

Ma megcsináltam egy kis krumplival, meg tettem még bele más fűszereket is, nagyon fini! :-))

kodelka
kodelka Tue, 2011-01-18 21:40

Persze ki lehet javítgatni a hozzászólásokat,bár a fotóra is ráférne a kozmetika! :))

kodelka
kodelka Tue, 2011-01-18 21:17

Kedves Ravaszka! Már megint azt kell mondjam: igazad van! - moderálva-

z1
z1 / z1 Tue, 2011-01-18 21:35

Kedves Moderátor!
Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!
Z.

z1
z1 / z1 Tue, 2011-01-18 21:34

Kedves Kodelka & Ravaszka!

Nyughassatok!
A haldoklót már nem rugdossuk.
Én is nagy küzdő vagyok, de itt már nincs miért.
...ez csak egy répaleves.
Még mindig.
Z.

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 22:00

Kedves Arsasa!
Volt egy kollégám, aki ilyenkor, az ilyen, felesleges, hülye vitára mindig azt mondta, hogy: "reszeljük a fingot"
Hááááát itt, most, már egy ideje, vad reszelgetés folyik.
Mindkét ( 3-4-5... ) részről.
Érezned kell ( kéne, kellene ), hogy hol a határ.
Már túlléptünk rajta.
Lapozzunk!
...amíg méltósággal megteheti mindenki.
Z
...a kedves kismalac

z1
z1 / z1 Mon, 2011-01-17 22:24

Örülök ( mint mindig ), hogy látlak.
Z.

kodelka
kodelka Sat, 2011-01-15 14:18

Ravaszkának 100%-ig igaza van mindenben,amit leírt! Mellesleg pedig , az építő jellegű kritikát inkább megfogadni érdemes,mintsem megsértődni rajta,kedves arsasa :))

arsasa
arsasa / arsasa Mon, 2011-01-17 16:52

nem tudom neked ezek közül melyik volt az építő jellegű kritika, sztem Te valami mást olvastál :)
De köszi :))

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2011-01-06 11:30

Edit! Ma megint tepsis krumpli a menü! Legközelebb párolt káposztával! :-)))) Ezt megenné a pap is meg a papné is, hát még a fiúk! :-))

laraed
Edit / laraed Thu, 2011-01-06 11:59

Az biztos :)))) Az én gyors tepsis krumplimról van szó???Üdv Edit

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 21:54

Tmea ! így van, minden hozzászólás azt minősíti aki írta. Ez mindenkire vonatkozik:)) Üdvözlettel Ravaszka

z1
z1 / z1 Wed, 2011-01-05 20:05

Lányok, lányok! ( hölgyek, asszonyok, urak (?) )
Mi van veletek?
Ez csak egy répaleves és még lehet, hogy jó is.
Lazítsatok.
...talán fekvés előtt egy málna?
Z.

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2011-01-05 18:12

"Az a baj hogy Ti végtelenül egyszerű, ráérős emberek vagytok."
...én azért óvatosabban fogalmaznék. Vannak itt 4 gyermekes anyukák, főállásban, család melett melózók, és 12 órában dolgozó szakácsok, akik sokszor a legszebb fényképeket produkálják nekünk. És talán ezért szúrja a szemüket.
Esetleg csendesen tanulhatnál belőle.
Minden jót.
Eszter

arsasa
arsasa / arsasa Wed, 2011-01-05 16:54

Az a baj hogy Ti végtelenül egyszerű, ráérős emberek vagytok. Egyrészt nem fogom senki orrára kötni hogy miért van befőttes üvegben (igen, ez a maradék volt, amit elcsomagoltam már amikor eszembe jutott hogy felteszem ide a receptet)
Másrészt nem tudom honnan vettétek ezt az ostobaságot hogy én ebből eszem. Valaki a fazékban lévő kaját fotózza le, akkor Ő a fezékból eszik?! Azt a részt meg végképp nem értem hogy ÉN hol támadtam másokat. Csupán azt írtam, hogy ha nem tetszik, akkor klikkelj tovább.
Ráadásul a korom nincs az adatlapomon, nem tudom honnan veszitek hogy fiatalka vagyok, bár ez kevésbé érdekel. Akinek tetszik a recept, az elolvassa, akinek nem az meg foglalkozzon a saját dolgával. Gondolom nincs normális élete, azért piszkál másokat, nagyon szánalmas.
Egy krémleves sajnos így néz ki, nem nézhet ki úgy, mint egy pulykasült. Ha számodra gusztustalan, akkor még nem ettél valószínű, mert aki szereti az ilyen jellegű leveseket, az nem néz rá olyan szemmel.

egifeny
egifeny / egifeny Wed, 2011-01-05 15:03

abban eletszeru, ha elviszem magammal, azt bizony uvegben fogom :)
en nem tennem ki igy, irtam is h szokatlan, csak arra gondolok h nem kellene a foto miatt igy lehurrogni!

egifeny
egifeny / egifeny Wed, 2011-01-05 14:18

en is kiallok arsasa mellett! nem a kep a lenyeg, a recept! teny h nem "illedelmes" hanem vicces, szokatlan, dehat ez is kell! masreszt, nem hiszem, h pl egy hetkoznapi fozocskezesnel mindenki kitenne magaert a talalassal, teritovel, viraggal, stb... ez igy eletszeru :)
en ezt fozom ma ebedre :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-01-05 14:17

Kedves Bia ! Épp most láttam én is és akartam írni ide , Arsasá-nak , hogy ennyire egyszerű az egész. Nézze meg !Se virág , se porcelán , csak a tisztelet MAGA és MÁSOK iránt:))) Megelőztél:)) Üdvözlettel Ravaszka

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-01-05 14:10

Bocsi még csak annyit hogy ma felkerült egy sárgarépa krémleves!A fotó egyszerű mégis kifogástalan....

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2011-01-05 11:24

Hát nem is tudom...az ajánlatban olyan szépen leírtad a tálalást.Ez nem több mint 3 perc.Gondolom nem befőttes üvegből fogyasztottátok...:)Virágcsokor nem kell és egy egyszerű tányér megfelel.Meglátod később mosolyogni fogsz még ezen...Üdv:Bogi

arsasa
arsasa / arsasa Wed, 2011-01-05 10:58

Nem igazán értem miért vagytok kiakadva, lehet hogy Nektek az a lényeg az egészben hogy ki dekorál szebben, szerintem meg a recept a lényeg. Én soha nem a kép alapján döntöttem el hogy melyik receptet próbálom ki, hanem a leírás alapján.

Legyen ez egy görbe tükör azoknak, akik megterítik az asztalt, virágcsokrot tesznek a Herendi porcelán tányér mellé, majd friss zöld bazsalikommal tálalják az ételt, csak azért hogy lefotózzák!! Nekem ez több idő lenne, mint maga a főzés!

És megkérek mindenkit hogy ha nem tetszik, akkor klikkeljen tovább! Nekem ez vicces, legalább kitűnik a többi közül.

Tmea, nekem is várakozik egy süti receptem, nem tudom hol lehetne érdeklődni, már én kerestem.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2011-01-05 09:52

Igen, nekem is inkább mókás volt, és feltűnő, amit nem lehet szó nélkül hagyni, de végül is ez egy receptes oldal nem pedig fotóművészeti pályázatokat küldünk be.
Itt meg is ragadnám az alkalmat, hátha jár erre valami szerkesztő, hogy megkérdezzem, miért várakozik egy hónapja a piskótatekercses receptem, és hogy ha érdeklődni szeretnék, akkor azt hol tehetem meg? Kéne erre az oldalra egy fórum...

arsasa
arsasa / arsasa Wed, 2011-01-05 11:19

köszönöm, pont az előbb találtam meg a jobb felső sarokban és írtam nekik :)

Clear
Clear Wed, 2011-01-05 03:20

 Szerintem annyira nem szörnyű ez a kép, inkább mókás kicsit.
Nyilván jobban tetszene a dolog, ha valami szép tányérban lenne, de engem így is megfogott a recept.
Ki fogom próbálni.

Gargoyle
P. / Gargoyle Tue, 2011-01-04 20:47

Legközelebb ne legyél ennyire lusta. Mindannyian jobban járunk...
Végülis elrettentő példának mindenképpen jó.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 21:10

Nagyon visszafogottan nyilatkoztál Gargoyle ! Inkább azt írnám, hogy megtisztelhetett volna minket azzal , hogy egy tányérba kiönti. Nem mindannyian jártunk volna jobban , hanem csak Ő, mert nem kapott volna ilyen hozzászólásokat . Sajnos ennyibe veszik ma az emberek egymást. Persze tisztelet a kivételnek. Különben kíváncsi lennék , hogy a moderátorok hol voltak ???!!! Helyükben megkértem volna a felrakót , hogy cserélje le a képet , mert így nem lehet feltenni. Ez a minimum:)))Üdvözlettel Ravaszka

laraed
Edit / laraed Tue, 2011-01-04 21:32

Első receptje ne bántsuk ! Nagyon fiatalka is :))) Ravaszkának igaza van , nem kellet volna így kirakni a szerkesztőknek. Volt már olyan , hogy engem is megkértek , hogy ha lehet tegyek fel másik képet mert valószínű , hogy túl közelről fényképeztem és nagyon elmosódott volt a kép. Azt hiszem a Baileys receptemnél történt meg ez az eset. Érthető , hogy miért lett homályos!!!! :))))))))Csináltam másik képet és azt felrakták:)))) Üdv Edit

magamfőzök
magamfőzök Tue, 2011-01-04 19:52

Én ezt levenném innen - mindenki veszi a fáradságot normálisan " tálalni" a főztjét...

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-04 14:25

Dehogyis !! Ebbe vitte a melóba a kaját :))

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2011-01-04 14:19

És befőttesüvegből fogyasztjátok, vagy csak nem volt kéznél tányér a fotózáskor? :-)

arsasa
arsasa / arsasa Tue, 2011-01-04 17:25

:))) ennyi maradt, és már lusta voltam tányérba önteni, dekorálni. De a kinézete ellenére nagyon finom!!!! :P

138
sárgarépa 5 közepes db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
víz 0.5 l
főzőtejszín 2 dl