Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal recept

Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
160 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, és egyszerű.

 

hozzávalók / 3 adag

Főzelék

  • 500 g felesborsó (felezett sárgaborsó)
  • ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 3 csipet őrölt fűszerkömény
  • 3 db babérlevél
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis db vöröshagyma
  • 1 l víz
  • 2 dl tejföl

Hús

  • 50 dkg szeletelt sertéscomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • ételízesítő ízlés szerint
  • őrölt fekete bors ízlés szerint
  • 3 ek disznózsír
  • 1 dl víz
  • 1 teáskanál csemege paprikakrém

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgaborsó-főzelék, főzelék sült hússal
Szólj hozzá!

elkészítés

Főzelék

  1. A felezett sárgaborsót átmossuk, és éjszakára beáztatjuk.
  2. Apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük, majd belekeverjük az apróra szelt fokhagymát.
  3. A beáztatott borsóról a vizet leöntjük. A borsót a hagymára öntjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és köménnyel és ételízesítővel ízesítjük. Alacsony hőfokon főzzük, megkavargatva, amíg a borsó elkezd szétesni. Ha kell pótoljuk a vizet, de vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg a végére.
  4. Amikor megfőtt, a tejfölt belekeverjük, és jól elkavarjuk benne. Főzzük jól össze. Ha nagyon híg lenne botturmixal sűríthetjük, vagy krémes állagúvá varázsolhatjuk.

Hús

  1. Egy tepsit kizsírozunk bőségesen.
  2. A szeletelt húsokat klopfoljuk (nálam ez kimaradt a legutóbb, a képen látszik is) befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Csemege paprikakrémmel megkenhetjük a tetejét a húsnak (csak vigyázzunk, mert sós).
  3. A fokhagymát pici karikákra szeljük, és a húsra rakjuk, illetve alá, a vöröshagymát is karikázzuk, és a hús köré rendezzük.
  4. A tepsibe rakjuk, felöntjük vízzel, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 60 percre.
  5. A fedőt levéve még lesütjük, kb. 15 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 157
össznézettség: 47 033
elküldve: 0
receptkönyvben: 80
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1207