Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal

Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
Sárgaborsó-főzelék fokhagymás sülthússal
160 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, és egyszerű.

 

hozzávalók / 3 adag

Főzelék

Hús

Szólj hozzá!

elkészítés

Főzelék

  1. A felezett sárgaborsót átmossuk, és éjszakára beáztatjuk.
  2. Apróra vágott hagymát az olajon dinszteljük, majd belekeverjük az apróra szelt fokhagymát.
  3. A beáztatott borsóról a vizet leöntjük. A borsót a hagymára öntjük, és felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Sózzuk, borsozzuk, babérlevéllel és köménnyel és ételízesítővel ízesítjük. Alacsony hőfokon főzzük, megkavargatva, amíg a borsó elkezd szétesni. Ha kell pótoljuk a vizet, de vigyázva, hogy ne legyen nagyon híg a végére.
  4. Amikor megfőtt, a tejfölt belekeverjük, és jól elkavarjuk benne. Főzzük jól össze. Ha nagyon híg lenne botturmixal sűríthetjük, vagy krémes állagúvá varázsolhatjuk.

Hús

  1. Egy tepsit kizsírozunk bőségesen.
  2. A szeletelt húsokat klopfoljuk (nálam ez kimaradt a legutóbb, a képen látszik is) befűszerezzük a felsorolt fűszerekkel. Csemege paprikakrémmel megkenhetjük a tetejét a húsnak (csak vigyázzunk, mert sós).
  3. A fokhagymát pici karikákra szeljük, és a húsra rakjuk, illetve alá, a vöröshagymát is karikázzuk, és a hús köré rendezzük.
  4. A tepsibe rakjuk, felöntjük vízzel, és lefedve, 180 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 60 percre.
  5. A fedőt levéve még lesütjük, kb. 15 perc.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 52
össznézettség: 64 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Morzsácska

Mióta szakács: 2012.07.12.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgaborsó-főzelék, főzelék sült hússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Viola1953
Viola1953 Tue, 2018-07-17 16:55

Végre egy sárgaborsó főzelék recept, ami nincs berántva! Nem is értem, egyes emberek miért rántják be, hiszen ha levest főzünk, és marad belőle másnapra, az már bizony úgy besűrűsödik, hogy főzelék lesz belőle.
Tetszik a recepted, én is így főzöm.
(Elnézést, hogy csak ilyen későn reagálok a receptre, de most vettem észre. Mindenesetre gratulálok hozzá.)

1207
felesborsó 500 g
0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 3 csipet
babérlevél 3 db
napraforgó olaj 2 ek
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
víz 1 l
tejföl 2 dl
sertéscomb 50 dkg
fokhagyma 4 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
ételízesítő 0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
disznózsír 3 ek
víz 1 dl
paprikakrém 1 teáskanál