r
Nosalty Logó

Sárgabarackos morzsolt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csöpp
Sárgabarackos morzsolt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Összesen 244 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    564.1 g
  • Cink
    131 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    101 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    179 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    13 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    60 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 438 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    172.4 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6769 g
  • Cink
    1568 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    847 mg
  • Vas
    1211 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    2146 mg
  • Nátrium
    482 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    740.4 g
  • Cukor
    348 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    917.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    151 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    721 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    651 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1182 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2573 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1130 micro
Összesen 5238 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    315.4 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    34 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    120 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 244 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, majd alaposan összedolgozzuk a tésztát. Letakarva duplájára kelesztjük.
  2. Közben elkészítjük a krémet, és a sárgabarackot alaposan lecsöpögtetjük.
  3. Egy piteformát kivajazunk, kilisztezünk, majd belesimítjuk a tésztát úgy, hogy peremet is formálunk.
  4. A krémet ráöntjük a tésztára, a félbevágott sárgabarackokat pedig üreges részükkel lefelé ráhelyezzük.
  5. A morzsalékot kézzel összekeverjük, és rászórjuk a sárgabarackokra.
  6. Előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  7. Ha kihűlt, megszórjuk porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2375
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lassan újra itt a kajszi szezon, de nekem még van néhány üveg tavalyi befőttem, ezért sütöttem ezt a pitét. Nagyon laktató. Szeletelés előtt érdemes pár órára hűtőszekrénybe tenni.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A morzsalékhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek