Sárgabarackos morzsás pite Katicától recept

Sárgabarackos morzsás pite Katicától
Sárgabarackos morzsás pite Katicától
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy igazán pikáns gyümölcsös pite. A tészta tökéletesen omlós lesz a lekvárnak köszönhetően.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Morzsa

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

morzsapite, barackos lepény
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A barackokat alaposan mossuk meg, magozzuk ki, és vágjuk közel egyforma vékonyságú cikkelyre. Tegyük félre. A lisztet a cukrokkal, a sóval, a sütőporral keverjük össze, morzsoljuk el benne a vajat, majd a tojássárgákkal gyúrjuk össze.
  2. Egy 20×30 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A tésztát egyenletesen nyomkodjuk el benne, a tetejét kenjük meg a lekvárral, terítsük el rajta a barack cikkelyeket, majd szórjuk meg a fahéjas cukorral. (Aki nem szereti a fahéjat, ki is hagyhatja a cukorból.)
  3. Ezután a tetejére szórjuk rá az elkészített morzsát. 180 C fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt süssük készre. Ha már majdnem kihűlt, könnyen szeletelhetjük, és ha még igény van rá, enyhén porcukorral meghintve szervírozhatjuk.

Morzsa

  1. A vajat a cukrokkal, sóval és a liszttel dolgozzuk össze, de csak morzsalékosra.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×30 cm
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 950
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katica

Mióta szakács: 2013.08.10.
169 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1265