Sárgabarackos csirkemell recept

1 adag
498
kcal
Sárgabarackos csirkemell
Sárgabarackos csirkemell
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki szereti a hús-gyümölcs párosítást, annak biztosan ízleni fog ez az egyszerű és egészséges fogás.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Párolt rizzsel tálaljuk.

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos csirkemell, füstölt sajtos csirkemell sárgabarackkal, barackos-sajtos csirkemell
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, és meghintjük egy csipet fahéjjal. Pár óráig hűtőben pihentetjük, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük. 
  2. A sárgabarackot megmossuk, félbevágjuk, és magját eltávolítjuk.
  3. Az elősütött csirkemell szeleteket kiolajozott tepsiben egymás mellé helyezzük, és ráhalmozzuk a félbe vágott barackszemeket. Reszelt sajttal bőven megszórjuk. 
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt szép aranybarnára nem pirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 029
elküldve: 9
receptkönyben: 184
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

Hozzászólások (2)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
A hét szakácsa: Redy
A hét szakácsa: Redy
Eheti kiemelt szakácsunk, Redy, alias Edit nagymamájától leste el a főzés csínját-bínját. Nem volt nehéz dolga, hiszen mentora egy egész Duna-parti üdülőnek főzött akkoriban.
498