r
Nosalty Logó

Sárgabarackfelfújt

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Sárgabarackfelfújt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    79 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1290 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 349 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.7 g

Zsír

  • Összesen
    84.5 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2738.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    678 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1132 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    473.3 g
  • Cukor
    265 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1026.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1600 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    694 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    10316 micro
  • β-crypt
    972 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1117 micro
Összesen 2785 kcal
  • 3% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    598 micro
  • β-crypt
    56 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A barackokat megmossuk, kimagozzuk, és felnegyedeljük.
  2. Rászórjuk a fahéjat, 10 dkg-t a cukorból, és a kanál citromlevet is ráfacsarjuk.
  3. Alaposan összedolgozzuk, hogy a cukor mindenhol bevonja a barackokat, majd egy enyhén kivajazott tepsibe vagy tortaformába szórjuk, és jól lenyomkodjuk.
  4. A vajat megolvasztjuk, majd hagyjuk, hogy kicsit kihűljön
  5. A lisztet, a maradék 7 dkg cukrot és a sütőport összekeverjük.
  6. A kihűlt vajba ütjük a tojást, és melléöntjük az írót.
  7. A vajas és lisztes keveréket jól összedolgozzuk, majd fogunk egy kanalat, és laza kis halmokat teszünk belőle a barack tetejére.
  8. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x20x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 16532
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 01.

Ajánló

Tálaláskor kockázhatjuk, de még jobb, ha még melegen kanállal szedjük ki (mint az aranygaluskát). Ez esetben jól áll neki a vaníliafagyi :).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hamarabb el kellett volna kezdenem a német szakácskönyveket bújni, mert az egyetlen alkalom, hogy örömmel szótárazok, az az, ha recepteket fordítok. Ezt a süteményt is egy német süteményes könyvben találtam. Ott szilvával készült, de hát most indul a barack szezon, úgyhogy így került felavatásra. Valami isteni! Nagyon kevés a tészta rajta, éppen hogy csak befedi, jobbára puhára sült ,a cukortól karamellizálódott sárgabarackszemek alkotják az egészet. Eredetileg nem tortaformában, hanem valamilyen szép kerámiatálban akartam megsütni,de az egyetlen ilyen darab eltűnt a konyhából (közös lónak a háta túrós, közös konyhának meg a kilincse ragadós, sajna.) Ha mégis tortaformában akarjuk sütni, akkor ez a mennyiség egy 32 cm-eshez elég.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek