r
Nosalty Logó

Sárga cukkinis krémleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sárga cukkinis krémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 2509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 112 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    28.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    602.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1832 micro
Összesen 418 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.8 g

Zsír

  • Összesen
    170.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3617.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    1009 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    984 mg
  • Nátrium
    1327 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1586.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1025 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    219 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    407 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    861 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1840 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10989 micro
Összesen 2509 kcal
  • 4% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    160.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A mosott cukkini két végét levágjuk, a cukkinit felkockázzuk héjastól. A lilahagymát felkockázzuk, a fokhagymát felszeleteljük. A kaprot, a petrezselymet és a zellert finomra vágjuk. Felkockázzuk az újburgonyát is.
  2. Nagy lábasba tesszük a felkockázott burgonyát, a hagymát, a cukkinit, a szeletelt fokhagymát.
  3. Beletesszük a finomra aprított zöldfűszereket, sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Kevés vízzel felöntjük, főzzük, néha kóstoljuk az íze miatt, és hogy puha-e a cukkini és a krumpli.
  5. Ha kész, turmixoljuk, vagy botmixerrel pürésítjük, beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk, tálalhatjuk.
  6. A tálaláshoz a tányérba kevés reszelt füstölt sajtot teszünk, rámerünk a levesből, díszítjük tetszés szerint.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6797
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 12.

Ajánló

Sajt, pirított kenyérkocka vagy levesgyöngye, kapor, minden, amivel ízletessé és látványossá tehető a leves. A második fogás ne legyen túl laktató, mert a leves evésekor derül ki, hogy alig lehet abbahagyni, tehát valami zöldséges vagy más egyéb finomságot tálaljunk utána.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sárga cukkinis krémleves
Éva-Anyóca 350 recept

Alig vártam, hogy a szép sárga cukkiniből készítsek levest, krémlevest. Azonban az ízesítés mellett döntöttem, méghozzá kissé másabb ízvilággal élve, emiatt az íze finom lett, a színe viszont zöld:-). De hogy mennyire finom lett, és etette magát, azt az mutatja, hogy vacsorára maradt belőle egy kevés, pedig két napra, ebédre  főztem. Legközelebb csak a kaprot használom, kíváncsi vagyok, marad-e a sárga színe.:-)) Ez így minden esetre finom lett a család örömére.:-))

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek