Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Salzburgi galuska

Salzburgi galuska
Salzburgi galuska
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pehelykönnyű, zamatos, meleg osztrák desszert.

 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk.
  2. A tojássárgákat elkavarjuk a liszttel, sóval és a vaníliás cukorral.
  3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk, és tovább verjük még kb. 1 percig.
  4. 1 evőkanállal a tojásfehérje-habból elkeverünk a tojássárgás masszával, majd a tojássárgás masszát óvatosan a tojásfehérje-habhoz keverjük.
  5. A hőálló tálba a masszából 4 halmocskát rakunk. Betoljuk a sütőbe, és 10 percig sütjük. Akkor jó, ha a külseje barna, de a belseje még lágy.
  6. A galuskákat megszórjuk porcukorral, és azonnal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 28 681
elküldve: 10
receptkönyvben: 513
elkészítve: 7/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sütőben sült habgaluskák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 23:20

én ugy olvastam hogy cukros tejben kell az egész maszát piramis formában fel halmozni és ugy sütni

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-07-18 13:35

Cukros rántotta...
nekem se így nézett ki, az íze sem nyerte el a tetszésem.
Folyamatosan olyan érzésem volt, hogy valamit kihagytam, pedig nem.
Más recept oldalon egészen máshogy csinálják....
de azért kösz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-11 12:59

Én már megcsináltam. Hát sajnos nem így nézett ki és nem is lett finom! De hátha Ti ügyesebbek vagytok! :)

freya
Freya / freya Thu, 2010-06-10 11:32

Hogy milyen régóta szerettem volna ezt megcsinálni! Olyan jól néz ki! Gratulálok!

205
tojássárgája 2 db
finomliszt 1 evőkanál
1 csipet
vaníliás cukor 0.5 csomag
tojásfehérje 2 db
cukor 1 ek
vaj 1 ek
porcukor 1 ek