Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából recept

1 adag
999
kcal
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ott a képen, bár azt hittem, hogy bonyolult az elkészítése. Rögtön meg is sütöttem és rájöttem, hogy egyáltalán nem az.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Bátran próbáljátok ki, adja magát a süti a ragasztásnál, hogy melyik hogy jön egymás után! :) Próbáltam részletesen leírni a készítés módját.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-fehér szelet, sakktábla szelet, kockás sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat felezzük, és két lapot sütünk, egy sárgát, és egy barnát (kakaósat).
  2. A sárga tésztához a 16 dkg margarint, a 16 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd a 3 tojássárgáját, 12 dkg lisztet és késhegynyi sütőport is hozzáadjuk.
  3. 3 tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk. Vajazott tepsiben előmelegítve megsütjük (20 perc).
  4. Elkészítjük a barna tésztát is: 16 dkg margarin,16 porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor, késhegynyi sütőpor, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját is. Megsütjük.
  5. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk 2 fehér, 2 barna vékonyabb csíkot.
  6. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, sárga lap, lekvár és végül egy barna a tetejére. 
  7. Ezután felszeleteljük az egészet és lefektetjük egy tálcára. Ahogy lefektettünk egy kockát megkenjük lekvárral, és a következő kockát úgy rakjuk rá, hogy ott is a sárgára barna kerüljön. Mindig lekvározzuk, mielőtt rátesszük a másikra a következő kockarészt. 4 emeletnyit rakunk egymásra. Lehet, hogy a végén már csak 3 emeletest kapunk. :)
  8. Mindegyik kockánkat bevonjuk csokimázzal,  ha megdermed kitűnően szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23X35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 512
elküldve: 4
receptkönyben: 461
elkészítve: 11/15
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

Hozzászólások (8)

lujza63
lujza63p, 2014-03-07 18:21

Finom süti,én már 15éve ismerem,és sütöm is! A legegyszerűbb ha a lapokat egymásra rakjuk felváltva,lekvárral megkenve,és lesúlyozzuk!1óra elteltével felszeletelem 1cm-es csíkokra és ellentétesen összeragasztom lekvárral,bevonom csokimázzal!

Fagyi
Fagyics, 2014-03-06 20:56

Én is így sütöm, szerintem Maya által felrakott videón sokkal bonyolultabb a kenés. Nagyon finom süti !

gica123
gica123sze, 2012-02-22 00:36

Kedves Gyöngyöske, ez egyszerűen gyönyörű!!! És biztos nagyon finom is.. :-))

köröm
körömk, 2012-02-21 20:20

Szia.Én már csináltam ilyet,de a baracklekvárba tettem még rumot vagy rumaromát is.Igy izletesebb szerintem.De isteni finom!!!!

Legfrissebb cikkek

Édes élet, boldog élet
Édes élet, boldog élet
Miért van az, hogy egy finom desszerttől sokkal jobban érezzük magunkat? És miért van az, hogy ha degeszre ettük magunkat, még akkor is jut hely egy finom nyalánkságnak? (x)
999