Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából recept

Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ott a képen, bár azt hittem, hogy bonyolult az elkészítése. Rögtön meg is sütöttem és rájöttem, hogy egyáltalán nem az.

hozzávalók / 6 adag

  • 32 dkg margarin
  • 32 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj ( reszelt )
  • 6 db tojás
  • 22 dkg liszt (finom)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg csokoládé (máz)

ajánlat

Bátran próbáljátok ki, adja magát a süti a ragasztásnál, hogy melyik hogy jön egymás után! :) Próbáltam részletesen leírni a készítés módját.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-fehér szelet, sakktábla szelet, kockás sütemény

elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat felezzük, és két lapot sütünk, egy sárgát, és egy barnát (kakaósat).
  2. A sárga tésztához a 16 dkg margarint, a 16 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd a 3 tojássárgáját, 12 dkg lisztet és késhegynyi sütőport is hozzáadjuk.
  3. 3 tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk. Vajazott tepsiben előmelegítve megsütjük (20 perc).
  4. Elkészítjük a barna tésztát is: 16 dkg margarin,16 porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor, késhegynyi sütőpor, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját is. Megsütjük.
  5. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk 2 fehér, 2 barna vékonyabb csíkot.
  6. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, sárga lap, lekvár és végül egy barna a tetejére. 
  7. Ezután felszeleteljük az egészet és lefektetjük egy tálcára. Ahogy lefektettünk egy kockát megkenjük lekvárral, és a következő kockát úgy rakjuk rá, hogy ott is a sárgára barna kerüljön. Mindig lekvározzuk, mielőtt rátesszük a másikra a következő kockarészt. 4 emeletnyit rakunk egymásra. Lehet, hogy a végén már csak 3 emeletest kapunk. :)
  8. Mindegyik kockánkat bevonjuk csokimázzal,  ha megdermed kitűnően szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23X35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 421
elküldve: 4
receptkönyben: 435
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

Hozzászólások (8)

lujza63
lujza63p, 2014-03-07 18:21

Finom süti,én már 15éve ismerem,és sütöm is! A legegyszerűbb ha a lapokat egymásra rakjuk felváltva,lekvárral megkenve,és lesúlyozzuk!1óra elteltével felszeletelem 1cm-es csíkokra és ellentétesen összeragasztom lekvárral,bevonom csokimázzal!

Fagyi
Fagyics, 2014-03-06 20:56

Én is így sütöm, szerintem Maya által felrakott videón sokkal bonyolultabb a kenés. Nagyon finom süti !

gica123
gica123sze, 2012-02-22 00:36

Kedves Gyöngyöske, ez egyszerűen gyönyörű!!! És biztos nagyon finom is.. :-))

köröm
körömk, 2012-02-21 20:20

Szia.Én már csináltam ilyet,de a baracklekvárba tettem még rumot vagy rumaromát is.Igy izletesebb szerintem.De isteni finom!!!!

Legfrissebb cikkek

Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!
999