Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából recept

Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
Sakk-matt szelet gyöngyöske konyhájából
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Még régebben egy kedves ismerősömtől kaptam ezt a receptet. Nagyon megtetszett ott a képen, bár azt hittem, hogy bonyolult az elkészítése. Rögtön meg is sütöttem és rájöttem, hogy egyáltalán nem az.

hozzávalók / 6 adag

  • 32 dkg margarin
  • 32 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj ( reszelt )
  • 6 db tojás
  • 22 dkg liszt (finom)
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 20 dkg sárgabaracklekvár
  • 10 dkg csokoládé (máz)

ajánlat

Bátran próbáljátok ki, adja magát a süti a ragasztásnál, hogy melyik hogy jön egymás után! :) Próbáltam részletesen leírni a készítés módját.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
sütési mód: alul-felül sütés
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fekete-fehér szelet, sakktábla szelet, kockás sütemény

elkészítés

  1. A megadott hozzávalókat felezzük, és két lapot sütünk, egy sárgát, és egy barnát (kakaósat).
  2. A sárga tésztához a 16 dkg margarint, a 16 dkg porcukrot, 1 cs vaníliás cukrot, citromhéjat habosra keverjük, majd a 3 tojássárgáját, 12 dkg lisztet és késhegynyi sütőport is hozzáadjuk.
  3. 3 tojásfehérjét habbá verjük, és a tésztához adjuk. Vajazott tepsiben előmelegítve megsütjük (20 perc).
  4. Elkészítjük a barna tésztát is: 16 dkg margarin,16 porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 3 tojássárgája, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor, késhegynyi sütőpor, végül hozzáadjuk a 3 tojásfehérje felvert habját is. Megsütjük.
  5. A kihűlt lapokat hosszában kettévágjuk, így kapunk 2 fehér, 2 barna vékonyabb csíkot.
  6. Alulra teszünk egy sárga lapot, megkenjük lekvárral, erre jön egy barna lap, megint lekvár, sárga lap, lekvár és végül egy barna a tetejére. 
  7. Ezután felszeleteljük az egészet és lefektetjük egy tálcára. Ahogy lefektettünk egy kockát megkenjük lekvárral, és a következő kockát úgy rakjuk rá, hogy ott is a sárgára barna kerüljön. Mindig lekvározzuk, mielőtt rátesszük a másikra a következő kockarészt. 4 emeletnyit rakunk egymásra. Lehet, hogy a végén már csak 3 emeletest kapunk. :)
  8. Mindegyik kockánkat bevonjuk csokimázzal,  ha megdermed kitűnően szeletelhető.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23X35 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 15 541
elküldve: 4
receptkönyben: 436
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

gyöngyöske01

Mióta szakács: 2011.06.25.
18 recept

Hozzászólások (8)

lujza63
lujza63p, 2014-03-07 18:21

Finom süti,én már 15éve ismerem,és sütöm is! A legegyszerűbb ha a lapokat egymásra rakjuk felváltva,lekvárral megkenve,és lesúlyozzuk!1óra elteltével felszeletelem 1cm-es csíkokra és ellentétesen összeragasztom lekvárral,bevonom csokimázzal!

Fagyi
Fagyics, 2014-03-06 20:56

Én is így sütöm, szerintem Maya által felrakott videón sokkal bonyolultabb a kenés. Nagyon finom süti !

gica123
gica123sze, 2012-02-22 00:36

Kedves Gyöngyöske, ez egyszerűen gyönyörű!!! És biztos nagyon finom is.. :-))

köröm
körömk, 2012-02-21 20:20

Szia.Én már csináltam ilyet,de a baracklekvárba tettem még rumot vagy rumaromát is.Igy izletesebb szerintem.De isteni finom!!!!

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Könnyed tésztasaláta ünnep után
Citromos és fűszeres, édes zöldborsóval pöttyözve, selymes rózsaszín retkekkel, vajon pirított zsemlemorzsával gazdagítva - ez a tésztasaláta maga a tavasz egyetlen tányéron.
999