r
Nosalty Logó

Sajttorta Klaukara konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
klaukara
Sajttorta Klaukara konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 5255 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 287 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    58.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    232 micro
Összesen 877 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105.4 g

Zsír

  • Összesen
    352.9 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2592.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    108 mg
  • Kálcium
    402 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    733 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    398.8 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1718 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    275 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    980 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1689 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1391 micro
Összesen 5255 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    142 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 287 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a torta alapját: a kekszet ledaráljuk (ha nincs darálónk, egy műanyag zacskóban sodrófával is összetörhetjük), és a felolvasztott vajjal összekeverjük.
  2. Az így elkészült morzsát egy kizsírozott kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Bátran használjuk a kezünket ehhez! Mélyhűtőbe tesszük addig, amíg a töltelék elkészül.
  3. A sütőt előmelegítjük.
  4. A tortához a hozzávalókat (kivéve a felvert tojásfehérjét) egy nagy tálba öntjük, és kézi mixerrel pár perc alatt kikeverjük. (Ha nincs mixer, fakanállal is lehet.) Fontos, hogy a krémsajt szobahőmérsékletű legyen.
  5. Ezután nagyon óvatosan hozzáadjuk a habot, vigyázva nehogy összetörjön.
  6. A tortaformát kívülről és alulról alaposan bebugyoláljuk alufóliába, nehogy víz mehessen a tésztába, majd egy akkora mély tepsibe tesszük, hogy beleférjen. A tepsit forró vízzel a tortaforma feléig felöntjük. (A vízfürdőre azért van szükség, hogy a sajt ki ne száradjon sütéskor.)
  7. A tölteléket a tortaalapra öntjük,a tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük, és készre sütjük. Mi szeretjük, ha a teteje kicsit pirult. Akkor jó, ha a széle már nem, de a belseje még remeg (tűpróba). Kivesszük a sütőből, és a formában kihűtjük. A legjobb, ha egy éjszakát még pihen a hűtőben.
  8. Fantáziánk szerint díszíthetjük gyümölccsel, sziruppal, stb. A kekszes alapba darálhatunk, diót, mandulát ízlés szerint.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 21
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7211
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
klaukara 27 recept

A recept két interneten talált recept kombinációjaként, saját ötletekkel kiegészítve készült. (Források: chiliesvanilia.blogspot.com, Nigella Lawson)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek