r
Nosalty Logó

Sajttorta Capucine konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Capucine
Sajttorta Capucine konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

Összesen 271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    478.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 524 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.8 g

Zsír

  • Összesen
    231.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    571 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    360 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.1 g
  • Cukor
    89 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    411.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1470 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1426 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 3152 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    20 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 271 kcal

Hozzávalók

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

Elkészítés

A gyümölcs réteghez

  1. A gyümölccsel kezdjük, mert addig kicsit hűlnie kell, amíg felhasználjuk. A jelen esetben meggyet, cukorral és kevés vízzel kezdjük el főzni, amíg fel nem forr. A pudingport a végén rakjuk beleúgy, hogy előtte felkevertük vízzel. Sűrűsödés után kapcsoljuk le a gázt, és tegyük félre.
  2. A kekszeket törjük morzsává, adjuk hozzá a kész kekszport, és cukrozzuk meg. Végül csurgassuk rá a folyékony vajat, és keverjük át. A darabos, homokszínű végeredményt egy sütőpapírral duplán kifeszített és odacsippentett, kapcsos tortaformába tegyük, és lapogassuk lea kekszet egy nehéz lapos dologgal. pl: egy kancsó aljával.
  3. A sajtos rész hozzávalóit, egyiket a másik után keverjük össze. A végeredmény egy halványsárga, krémtúró illatú massza, amit meg kell kóstolni, úgy etetné magát.
  4. A sajt masszát öntsük a lenyomkodott kekszes rétegre. Kevergessük meg, azután rakjuk 40 percre a sütőbe, közepes lángon.
  5. Miután kivettük a sütőből tegyük félre, amíg teljesen kihűl. Azután rakjuk be a hűtőbe pár órára. Kivétel után óvatosan szeletelhető.
  6. A gyümölcsös réteget csak tálaláskor tegyük rá.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7431
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 10.

Ajánló

Egy jó Agatha Cristie film egy habos kávéval. További képek a blogomon.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Capucine 23 recept

Régóta gondolkodom a sajttortáról, de eddig visszatartott az a gigantikus mennyiségű ún. "Philly" krémsajt, amit az amerikai háziasszonyok nem sajnálnak ki a New yorki fajtából. Megértem, hogy így autentikus, de sajnos nem Rothschild a vezetéknevem és igen, árérzékeny vevő vagyok. Nem óhajtok beletenni 5 dobozzal (!) egy desszertbe.  Egy magyar nő vagyok, aki szeretne valami finomsággal kedveskedni, lehetőleg annyi befektetéssel, ami még belefér. Megnéztem néhány videót a nagy videódobozból, és amennyire emlékeztem, beleraktam ebbe a sütibe.

Hozzávalók

A gyümölcs réteghez

A kekszágyhoz

A sajtréteghez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?