r
Nosalty Logó

Sajttorta almaszósszal sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajttorta almaszósszal sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 4406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Összesen 178 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 550 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    43.3 g

Zsír

  • Összesen
    236.2 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    383 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1144.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    551 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    551.5 g
  • Cukor
    418 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1381.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1104 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    531 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    326 micro
Összesen 4406 kcal
  • 2% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    11 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.3 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Tészta elkészítése:
  2. A vajat megolvasztjuk (én mikróban csináltam). Félrerakjuk.
  3. Megdaráljuk a kekszet, majd a langyos vajjal alaposan összekeverjük.
  4. A masszát egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és a hűtőbe tesszük 15-20 percre (ameddig elkészítjük a sajtkrémet).
  5. Sajtkrém elkészítése:
  6. A mascarponét egy tálba kanalazzuk, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a citromlével összeturmixoljuk.
  7. A zselatint a hideg vízzel csomómentesre keverjük a tűzön. Kevés melegítés után hűlni hagyjuk. (Ha zselatinfixünk van, akkor közvetlenül a krémbe keverjük víz nélkül.)
  8. A habtejszínt egy külön edényben keményre verjük.
  9. A sajtkrémhez keverjük a langyos zselatint, majd a kemény habot is.
  10. A kész krémet egyenletesen a kekszes alapra kenjük.
  11. Fogyasztás előtt legalább 1 órát hagyjuk dermedni!(az az egy óra inkább legyen több, próbáljunk bírni magunkkal! :D Ha egy egész éjszakát van hűtőben, az csak jót tesz neki.)
  12. Almaszósz elkészítése:
  13. Az almákat apróbb darabokra vágjuk. Citromleves vízbe (fél citrom leve) áztatjuk, 15 percet pihentetjük (ezzel előzzük meg az alma megbarnulását).
  14. Ezután lecsepegtetjük az almakockákat. Kb. 2 literes lábosba tesszük, felöntjük 2 dl vízzel, fűszerezzük a fahéjjal, szegfűszeggel és a citrom levével/héjával.
  15. Nagyobb lángon forrásig fűzzük. Forrás után kisebb lángra vesszük, és lefedjük.Ha darabosabb szószt szeretnénk, akkor 8-10 percig főzzük, ha lágyabbat, akkor 12-15 percig.
  16. A főzés befejezése előtt 2-3 perccel beleöntjük a cukrot, és alaposan elkeverjük.
  17. Én a tűzről levéve krumplitörővel pépesítettem, de aki szeretné, meghagyhatja darabosan is.
  18. A kész sajttortát szeletenként almaszósszal tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 22
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3923
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 04.

Ajánló

Másféle szósszal is jó lehet, viszont ez az almaszósz olyan finom lett, hogy még önmagában is öröm elnyalogatni!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje szemezgettem a sajttortával, mindig is meg akartam kóstolni. Az egyik üzletben le volt árazva a mascarpone, így úgy döntöttem, teszek egy próbát. Mivel alma volt itthon, ezért ebből csináltam hozzá szószt. Sajnos nem olyan lett, mint gondoltam: kicsit laposabb, kicsit folyósabb (zselatin helyett zselatinfixet főztem fel vízben... Így jár az, aki nem olvassa el a zacskó hátulját), de az íze isteni!:) A sajttorta receptje Fincsa-nindzsa blogjáról való, az almaszósz is az internetről.

Hozzávalók

Tésztához

Sajtkrémhez

Almaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek