r
Nosalty Logó

Sajttorta áfonyalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Receptműves
Sajttorta áfonyalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 17 cm-es tortaformához

A 22 cm-es tortaformához

Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 17 cm-es tortaformához

A 22 cm-es tortaformához

Összesen 6922 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A 17 cm-es tortaformához

A 22 cm-es tortaformához

Összesen 319 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    715.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    394 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    164.9 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    107.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 1732 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    422.9 g
  • Telített zsírsav
    142 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2861.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    639 mg
  • Nátrium
    1575 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cukor
    336 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    431.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1894 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1860 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 6922 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    29 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 319 Kcal

Hozzávalók

A 17 cm-es tortaformához

A 22 cm-es tortaformához

Elkészítés

A 17 cm-es tortaformához

  1. Gyújtsuk be a sütőt, és vajazzuk ki a tortaformát (lisztezni nem kell).
  2. Daráljuk le a kekszet, és öntsük rá az olvadt vajat. Keverjük össze alaposan, majd nyomkodjuk egyenletesen elosztva a kivajazott tortaforma aljába.
  3. Tegyük be a sütőbe, és 10 percig süssük.
  4. A krémsajtot, a cukrot, a lisztet, a citrom héját, a tejfölt és a tojást alaposan keverjük össze.
  5. Ha letelt a kekszalap 10 perces sütési ideje, (óvatosan) vegyük ki a sütőből, és öntsük rá a krémet.
  6. Kanállal csepegtessük a krém tetejére a lekvárt, majd örvényszerűen a felszínen kissé keverjük a krémbe (a 6. lépés elhagyható, ha nem akarunk beletenni lekvárt.)
  7. Süssük a süteményt 45-50 percig (a közepe egy kissé remegni fog, de ahogy kihűl megszilárdul, és kellemesen krémes lesz).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Receptkönyvben: 385
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 39023
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 10.

Ajánló

Többféle technikát kipróbáltam, így kifejezetten ajánlom rászánni néhány percet a keksz darálására (vagy aprítógéppel nagyon finomra aprítani), másképp (pl. összetörve, morzsolva) nem lesz az igazi a kekszalap. Lekvár nélkül, önmagában fogyasztva is nagyon finom a sütemény. Ínyenceknek lehet mellé adni epret, bogyós, savanykás gyümölcsöket és ezekből készült lekvárokat is. Érdemes egy éjszakát a hűtőben pihentetni, másnap a tökéletes állagú. A képen látható sütemény házi, teljes kiőrlésű rozskekszből készült (saját készítésű alap keksz).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Receptműves 119 recept

Évekkel ezelőtt hallottam először a sajttortáról, de mivel nem tudtam elképzelni milyen is lehet, nem igazán keltette fel az érdeklődésemet. Visszagondolva, lehet, hogy nem is édes desszertnek hittem. Három évvel ezelőtt volt szerencsénk New York-ban járni. Mivel nagyon szeretünk az útikönyvek ajánlott látnivalóin túl is felfedezni egy-egy várost, általában gyalogosan szoktunk barangolni, ráadásul erre Manhattan tökéletes helyszín, hiszen egy utca egyenlő egy nagyobb épület,tel így nem jelent problémát néhány utcát sétálni a látnivalók között. Egy ilyen túrázós nap közben, kissé fáradtan betértünk egy kávézóba gyűjteni némi energiát. Amíg készítették a kávét, nézelődtem a gazdagon és mégis ízlésesen berendezett pultban, ahol megpillantottam egy eperrel bőségesen megrakott, henger alakú sütikét, melyen ez a felirat állt: New York cheesecake. Hmm, ez az a bizonyos sajttorta? Na, akkor ezt megkóstolom. Itthon sokáig kerestem az "igazi" receptet, végül a próbálkozásokból kialakult a saját kedvencem. Eddig kizárólag lekvár nélkül készítettem, tálaláskor szoktam epret adni mellé. Ez az első alkalom, hogy kipróbáltam lekvárral sütni, és így is nagyon finom. Érdemes saját készítésű kekszet sütni az alaphoz.

Hozzávalók

A 17 cm-es tortaformához

A 22 cm-es tortaformához

Címlapról ajánljuk

További cikkek