Sajttal-sonkával töltött karaj recept

Sajttal-sonkával töltött karaj
Sajttal-sonkával töltött karaj
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy igazi retro kaja, amit néha érdemes beiktatni a menübe.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: rántott ételek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos karaj, karaj sonkával-sajttal töltve, töltött karaj
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst úgy szeleteljük fel, hogy két szelet legyen egyben /nyitott szelet/, ezután kissé kiverjük, sózzuk, majd hideg tejjel leöntjük, hogy ellepje, lefedjük, és másnapig hidegre tesszük.
  2. A lecsepegtetett és megtörölt húst beborítjuk sonkával, majd erre egy  darab sajtot teszünk, és úgy csomagoljuk bele, hogy ne látszódjék ki sehol, ekkor a húst egybeborítjuk, és a nyitott részeket hústűvel összetűzzük. /fogvájó is jó/
  3. Bundázzuk be, lisztbe forgatjuk, tojásba mártjuk és végül zsemlemorzsába.
  4. Ezután meleg, de nem túl forró olajba rakjuk, az első oldalának a sütésénél lefedjük a serpenyőt, majd kitakarva készre sütjük. A felesleges zsiradékot leitatjuk róla.
  5. Sült krumplival és salátával tálaljuk.

Tipp: érdemes előző napon tejbe áztatni a húst, mert sokkal finomabb lesz, nem szárad ki. A sonkával azért kell kellően beburkolni a sajtot, hogy ne folyjon ki a sütés alatt.

  • elkészítettem: 60 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 33 329
elküldve: 1
receptkönyvben: 203
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1289