r
Nosalty Logó

Sajtszószos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
siklitimi
Sajtszószos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 1842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Összesen 215 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.1 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1100.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    129.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 461 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.5 g

Zsír

  • Összesen
    95.4 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    437 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4403.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    1094 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    1193 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1001 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    104 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    322 micro
  • Kolin:
    317 mg
  • Retinol - A vitamin:
    490 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 1842 kcal
  • 16% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    513.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A raguhoz

  1. A raguhoz kevés olajon pirítani kezdjük a húst. Amikor már kifehéredett, hozzáadjuk a zöldségeket, megszórjuk ételízesítővel, és készre pároljuk.
  2. Ha a hús és a zöldségek is kellően megpuhultak, akkor ráöntjük az előzőleg 7,5 dl vízben csomómentesre kevert carbonara port. Összeforraljuk kavargatva, s hagyjuk besűrűsödni.
  3. A sütőtál alját picike olajjal kikenjük, és lerakjuk az első sor lasagne lapot. Erre merünk egy adag ragut, majd befedjük újabb tésztalapokkal. Megint ragu, lap, majd a tetejére ragu. Fontos, hogy a legfelső réteg soha ne tészta legyen, mert mártás nélkül a durum lapok nem tudnak megpuhulni.
  4. Az összeállított lasagne tetejét megszórjuk alaposan a reszelt sajttal, és előmelegített sütőben közepes lángon kb. fél órán át sütjük. Mielőtt kivenném, meg szoktam egy hegyes villával szúrni, hogy a tészta rendesen átpuhult-e már.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 11896
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 25.

Ajánló

Sütés után még érdemes egy jó fél órát várnia tálalással, mert akkor lehet mutatós kockákat vágni belőle.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtszószos lasagne
siklitimi 41 recept

Szeretjük a különböző tésztás ételeket. A spagetti és makaróni után sorra került nálunk a lasagne is. Számos módon elkészíthető, finom és laktató étel.

Hozzávalók

A raguhoz

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek