Sajtos-zöldséges rakott tészta recept

Sajtos-zöldséges rakott tészta
Sajtos-zöldséges rakott tészta
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc grillezett zöldségreceptemet akartam elkészíteni, de gombát nem találtam itthon, és valamiért tésztára vágytam. Meg így kombinálva laktatóbb is. Így született meg ez a finom vacsora, és megint sikert arattam vele. Igaz, a férfinépek hiányolták belőle a húst, de néha ilyen is kell! :)

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rakott tészta sajttal, zöldséges tészta, zöldséges-sajtos tészta, grillezett zöldségek tésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon kifőzzük a tésztát.
  2. A megtisztított zöldségeket feldaraboljuk. Karikára vágjuk a padlizsánt, cukkinit, hagymát, répát, a többit kockára.
  3. Folyamatos keverés mellett kevés olívaolajon kb. 6-8 percig pároljuk a hagymát, padlizsánt, cukkinit és répát, kb. 1 dl víz hozzáadásával.
  4. Amint ezek megpuhultak, hozzáadjuk a paradicsomot és paprikát is.
  5. Most következik a fűszerezés: 2 tk oregano, 2 tk bazsalikom, só, bors ízlés szerint. Jól elkeverjük, majd 5 percig fedő alatt pároljuk, vigyázzunk, le ne égjen!
  6. A leszűrt tésztát a főzőlábasban összekeverjük a zöldségekkel, és a fele sajtot belereszeljük, majd elkeverjük.
  7. Az egészet jénai sütőtálba tesszük, és jó vastagon sajtot reszelünk rá.
  8. Betesszük a sütőbe, és grill lángon 8-12 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 29
össznézettség: 92 721
elküldve: 88
receptkönyvben: 1 381
elkészítve: 73/105
Facebookon megjelent: -

szakács

Az ördög szakácsnője

Mióta szakács: 2012.04.01.
36 recept

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Disi
Disi Mon, 2014-06-16 18:03

Nem tudom hányszor csináltam már meg ezt a receptet. Egyszerűen nem tudok vele betelni :) Én teszek hozzá egy kis tejszínt is, jobban szeretem a tészták ha "lucskos" egy kicsit. Isteni!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-09-27 08:11

Kedves Devil.girl!

Kissé késve, de jelentkezem, a padlizsánt megsirattattam, ne legyen kesernyés :) - és úgy készült ez az étel többször, mert vissza jött a nyári meleg ,a panaszaim után, és készült ez a finom étel, többször. :)
Szép hétvégét, jó kedvet sütéshez-főzéshez, receptek felrakásához! :)
Éva-Anyóca

kcsgdvntrt
kcsgdvntrt Fri, 2012-10-19 10:18

Cukkini nélkül csináltam, és a maradék tejfölöm is ráraktam a tetejére, hogy ne kelljen kidobni.
Szerencsére nem rontottam el vele. Finom lett nagyon! :)
Köszi a receptet! :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-07-24 17:30

Ma ezt ebédeltük. Nagyon-nagyon finom volt, még úgy is, hogy kifelejtettem belőle a répát. :)) Tényleg bőséges adag lett, nagy sikere volt. Máskor is elkészítem, gyorsan meg is van, és nem fogom kifelejteni belőle a répát. :)
Köszi a receptet! Fahéj

evaneo
Oli(E)va / evaneo Sat, 2012-07-21 17:25

Gyonyoruseges...:) hetfoi ebedre elmentettem, mondtam en, hogy te nagyon ugyes vagy. Udv, Eva

blackred
blackred Sat, 2012-07-21 11:38

Elkészítettem ma ebédre. Isteni finom, könnyű, friss tészta. Elmentve a kedvencekbe.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-07-22 16:35

Kedves Devil.girl!

Nem csak egyszer szeretném, mert a recept és az elkészítési mód alapján, hús hiány ide vagy oda, nyáron ez finomságos ebéd lesz idén is, jövő nyáron is..-))
Végtére is minden van a kertben, paradicsom, zöldpaprika, igaz a padlizsánom még kicsi, na de 6-8 db van rajta, paradicsom nagyságú, és ha egyszer ezek beindulnak, olyan mint a cukkini és a patiszon,...öntik a finomságokat.:-))
Szerencsére friss, kerti : az oregánó, kakukkfű, bazsalikom, van pórém, fokhagymám, és a legjobbak közt minderre : ez a receptem is most már megvan Tőled.:-D

Ha a héten, még nem saját padlizsánból is,- de szeretném elkészíteni, remélem, vissza fog térni a napsütés, már jó ideje hiányolom a nyárból, a kedvünk is más ( lenne ).:-))

Nagyon szép vasárnap délutánt és szép hetet kívánok!

Éva-Anyóca

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Mon, 2012-07-23 16:12

Szerencsés vagy, hogy minden megterem hozzá a kertedben. :) Remélem, ízleni is fog ha már így rákészültél.
Neked is szép hetet és jó főzőcskézést. :)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-07-23 21:43

Kedves Devil.girl!

Muszáj az ilyenek finomságokat a kertben ültetni, és gondozni, hisz nyáron ez a legfontosabb zöldség beviteli forrásunk.:-))
Igaz, nem most kezdtem el főzni, de a padlizsán némelykor fura dolgokat alkot itt nekem, azaz kesernyés, holott sokaknál még a TVPaprika főzős műsoraiban is látom, hogy frissen mosás után, vígan felkockázzák és bele az ételbe rakott mód, vagy grill és egyéb....itt se kell vele semmi csodát alkotni, sós vízbe áztatgatni , meghámozni és ilyenek? Mert már kaptam ilyen tanácsot is..:-) Csak azért, hogy ne legyen keserű..:-))
Kicsinek egyiket se szoktam pucolni, magozni, se cukkinit se padlizsánt, de egyszer nem volt padlizsánom, vettem, na az tényleg keserű volt, ..:-((
Ezért kérdem.
A válaszodat megvárom, a hétvégéig még úgyis nőni kell a padlizsánomnak..-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

evaneo
Oli(E)va / evaneo Tue, 2012-07-24 17:06

Szia, kedves Eva-Anyoca, ne haragudj, hogy belekontarkodok a beszelgetesetekbe, de a padlizsannal, hogy mit kell csinalni, hogy ne legyen keseru, nagy "expert" vagyok..::)) Barmiben, amiben van padlizsan, a fozest a padlizsannal kezdjuk, felszeletelni, egy nagy talcara egymas melle tenni, jol megsozni a szeleteket, maj "ottfelejteni". Ot perc mulva latni fogod, hogy a padlizsan sotetbarna konnyeket hullat...:) Na, jon ki a keserusege. Fel ora mulva mar jo is, van aki igy lemossa, en csak torlopapirral szoktam leitatni, mehet az etelbe, sose lesz keseru... Tudod, nalunk fo alapanyag nyaron a padlizsan. Udvozollek, Eva

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-24 20:59

Kedves evaneo!

Nagyon kedves Tőled, hogy szóltál, és ez nem belekontárkodás, örülök a segítségednek! :-))
Akkor ezek után így teszek, köszönöm a segítő tanácsot.:-D

Szép estét, és holnapra vihar mentes, és nem túl hűvös napot kívánok! Elvégre még nyár lenne! :-)
Éva-Anyóca

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Wed, 2012-07-25 12:45

Ezt a keserűdolgot én sem tudtam:) bár még sosem jártam így, úgy látszik sikerült kifőznöm belőle a keserűséget. Amúgy tényleg sose szoktam meghámozni emiautt se semmit. Remélem szép nagyra nő a padlizsánod és finom lesz.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-07-25 20:29

Kedves Devil.girl!

Én is remélem, hogy szépek lesznek, a cukkinik, patiszonok és a többi már szép..:-)) , - bár a növéséhez azért egy kis napfény nem ártana, azt hitte az egyhetes jó meleg, majd a három hetes afrikai hőség után a Nyár, hogy most már vége, és nem kérünk belőle?!?!
Nem tudom, de azért két hete már biztos van, hogy szépen leállt a napsütés, a meleg, a nyár, pedig még bőven szükség lenne rá, és nem csak a növényeknek, hanem a vakáción lévő gyerekeimnek ( mások gyerekeinek ) is.:-)))

Szép estét, és ha elkészültem e finomsággal, jelentkezem! :-))

Éva-Anyóca

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-20 08:00

Látszik rajta, hogy nagyon finom lehet! A cukkinit és a padlizsánt meghámozod hozzá?
Üdv: Fahéj

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Fri, 2012-07-20 14:06

Tényleg finom, és nekem a hús sem hiányzik belőle, ahogy sokan mondták :) Nem hámozom meg egyiket sem. És nem csak ebbe az ételbe nem, hanem szinte sose. Talán az uborkasaláta az egyetlen, amihez meghámozom az ubit. Egyébként héjastól megy mindig minden :)

Fahéj
Fahéj / Fahéj Fri, 2012-07-20 20:06

Köszi a választ. Én még az uborkasalátába se hámozom mindig meg. Viszont padlizsánt keveset használok, és abban nem voltam biztos.
Üdv: Fahéj

559