r
Nosalty Logó

Sajtos virslivel töltött kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos virslivel töltött kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 582 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 267 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1980.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 582 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.3 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    665 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11884.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    293 mg
  • Kálcium
    1475 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1406 mg
  • Nátrium
    8480 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    395 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    340 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    528 micro
Összesen 3497 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    908.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    648 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 267 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szoba hőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
  3. Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk. Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
  5. A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
  6. A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak. Lekenjük a tojások sárgájával és megszórjuk szezámmaggal.
  8. A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik. 180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
  9. A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel, és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38×28
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 864
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 229
  • Össznézettség: 258486
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos virslivel töltött kiflik
Andi80_ 380 recept

Férjemnek kedveskedtem ezzel a finomsággal. Puha, omlós a tésztája. Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínálhatjuk. 32 db kiflike lett ebből az adagból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek