r
Nosalty Logó

Sajtos-vajas csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Éva-Anyóca
Sajtos-vajas csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 425 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    79.6 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2374.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    399 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    513 mg
  • Nátrium
    1391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    694 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 1055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    115.7 g

Zsír

  • Összesen
    477.3 g
  • Telített zsírsav
    183 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    169 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14247.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    225 mg
  • Kálcium
    2392 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    3079 mg
  • Nátrium
    8348 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    108 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    508 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3996 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1961 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    537 micro
Összesen 6332 kcal
  • 8% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    956.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 425 kcal

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához (1 adag)

  1. Egy tálban a tészta hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozzuk, majd három egyenlő nagyságú cipóvá formázzuk.
  2. Egy kis tálban a kétféle reszelt sajtot és a szobameleg vajat jól összedolgozzuk.
  3. Enyhén lisztezett deszkán nagyon vékonyra kinyújtjuk a tésztát (mind a hármat egymás után), majd bekenjük az egész tésztát vékonyan a töltelékkel, és szorosan, mint a bejglit feltekerjük.
  4. A töltött tésztarudakat folpackba tekerve egy egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni (de legalább 3-4 órányit legyen benn).
  5. A tepsibe sütőpapírt teszünk, másnap reggel a deszkára tett kicsomagolt rudakat nagyon éles késsel vékonyan felszeleteljük, és a sütőpapírral borított tepsibe tesszük, majd megkenjük a tetejüket tojásfehérjével, és a sütőben aranybarnára sütjük, kivesszük, tálaljuk. (sütőtől függ!)
  6. Még melegen kiszedjük, tálalhatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 293
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 21136
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 28.

Ajánló

Nagyon jót tesz a tésztának, ha a hűtőben áll. Éles késsel a kinyújtott és megtöltött, valamint szorosan feltekert tésztákat sokkal jobb és szebb szeletelni-vágni, ha hidegen volt a tészta. :-) Mindent kínálhatunk hozzá, főleg ha vendégség van, ünnepi alkalom : sör,bor, stb. Gyerekeknek szörp, üdítő vagy sima ásványvíz.:-) Nem igazán érdemes vastagon megtölteni, mert nem lehet szépen, egyenletesen feltekerni és szeletelni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-vajas csiga
Éva-Anyóca 350 recept

Anyukámék vendégségben voltak. A szomszédjuk elköltözött, és meghívta őket, hogy az új házukat nézzék meg. Ezzel a finom vajas-sajtos rágcsálni valóval várták őket. A süti finom, nem túl sós, a kétféle sajttól meg nagyon  finom, egész egyszerűen eteti magát, csak nyúl érte az ember, eszi és beszélget. A kedves hölgy nevezte el  a süteményt : Beszélgetős sütinek. Pár napig még eláll a süti, lefedve. Kívülről kicsit ropogós, belül puha. Bár nálunk csak a másnapot bírta ki a süti, és akkor is csak úgy, hogy két adagot sütöttem belőle. :-) Ugyanis azonnal láttam a süti finomságát a gyerekeimen és a férjemen, amikor anyukáméknál voltunk látogatóban, és természetes, hogy úgy mint Ő, én is azonnal elkértem a receptet.:-) Ha vendégek jönnek, két egész adag, akár 8-10 esetleg 12-14 embernek is elég, főleg ha némi édeset is sütöttünk.:-)

Hozzávalók

A tésztához (1 adag)

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?