r
Nosalty Logó

Sajtos-újhagymás csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-újhagymás csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2811.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    1665 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    210.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    320 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 749 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    87 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11246.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    168 mg
  • Kálcium
    1974 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    2145 mg
  • Nátrium
    6659 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    201.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    632 micro
  • Kolin:
    452 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1207 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    831 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1273 micro
Összesen 2996 kcal
  • 12% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    425 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először feltesszük a rizst főni, az elkészül, mire a többivel is elkészülünk.
  2. A csirkemellet felszeleteljük, olyan közepes kockákra.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zöldjéből is teszünk hozzá egy keveset.
  4. Kis olajon megpirítjuka csirkét, de tényleg pirítjuk, hogy néhol bebarnuljon. Az utolsó pár percben rátesszük a hagymát is, és együtt pirítjuk őket, illetve közben fűszerezzük a húst.
  5. A sajtot lereszeljük, a felét elkeverjük a tejföllel, majd egy kis lábosban a tejjel együtt feltesszük főni. Állandó keveregetés mellett felforraljuk, és éppen csak egyet rottyantunk rajta.
  6. A közben elkészült rizst olajozott sütőtálba simítjuk, majd rátesszük a csirkét, végül a sajtos-tejfölös-tejet is ráöntjük.
  7. A tetejére tesszük a maradék sajtot, illetve a kockasajtokat kis darabokban rátépkedjük. Mehet a sütőbe, úgy fél órára, vagy amíg szép piros nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 162
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 14059
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem volt kedvem boltba menni, és ezek az alapanyagok voltak itthon.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek