Sajtos töltött cukkini recept

Sajtos töltött cukkini
Sajtos töltött cukkini
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére évről évre egyre több cukkini terem a családi "kertészetben", ezzel együtt teremnek a jobbnál-jobb cukkinis receptek. Íme az egyik, anyukám specialitása. Bármilyen sajtot rakhatunk a végén a húsra, isteni lesz. Több napig is eláll, és jól bírja a mikrózást is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Padlizsánból is ugyanilyen finom.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

töltött cukkini, darálthúsos cukkini, gyors cukkini, sajtos cukkini
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukkiniket megmossuk, félbevágjuk. Ha magosak, a magokat kikanalazzuk és kidobjuk. A cukkini belsejét kivájjuk, félretesszük.
  2. Kevés olajon a hagymát megpároljuk, majd hozzáadjuk a kivájt cukkinit. Sózzuk, borsozzuk, és pár perc párolás után hozzáadjuk a darált húst is, majd együtt addig főzzük, amíg a leve el nem párolog.
  3. Félrerakjuk, kicsit hagyjuk kihűlni. Addig egy tepsibe dupla réteg sütőpapírt rakunk (sok levet ereszt sütéskor), majd egymás mellé rakjuk a cukkiniket. 
  4. A tojást hozzádolgozzuk a darált húsos cukkinihez, majd ezeket beletöltjük az üreges cukkinikbe. A sajtokat pedig tetszés szerint ráhelyezzük a húsra.
  5. Így tesszük az előmelegített 200 fokos sütőbe 25-35 percre.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 56 787
elküldve: 12
receptkönyvben: 353
elkészítve: 23/30
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-09-03 08:53

Elkészült, ettünk belőle:) Nagyon finom lett.
Viszont szerintem érdemes eleinte alufóliával letakarva sütni, és később anélkül, mert a 35 perces sütés alatt sem puhult meg a cukkini eléggé, így a sütési időt meg kellett triplázni.

Üdv:

Barbara

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Wed, 2012-09-05 17:40

Kedves Barbara, örülök hogy ízlett és tetszik a recept. A rizs a szénhidrát tartalma miatt is kimaradt, diéta van/volt. :)
A sütés pedig cukkini függő, ez saját termesztés volt, hamar puhult.
Jó étvágyat!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2012-09-06 07:38

Igen, igazad lehet, szerintem is cukkinifüggő a sütési idő. Ez is "házi" cukkini volt amúgy, de ahány ház, annyi cukkini:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2012-09-02 13:49

Kedves Dorcus89!

Most készül a recepted alapján az estebéd, már nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz:)
Én kicsit variáltam a recepteden, csirkehúsból készül, ezért a töltelékbe tettem egy kis olajban eltett szárított paradicsomot - ezt gyakran használom, mert nagyon gusztusos, és ízessé teszi az ételt- aztán bazsalikommal és pirospaprikával bolondítottam meg, a cukkinik tetejére pedig egy pár darab koktélparadicsom is került, a sajt alá.

A köret sültburgonya lesz mellé.

Örültem a receptednek, mert nem rizzsel készül, kicsit más, mint a hagyományos töltelékek. Persze azok is finomak, csak szeretem a változatosságot!:)

Minden jót, üdv:

Barbara

562