r
Nosalty Logó

Sajtos-tejszínes sült csirke

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-tejszínes sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 555 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 2779 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    950.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    314 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 555 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    201.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    703 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4751.8 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    1297 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    1563 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    663.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    788 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    93 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    463 mg
  • Retinol - A vitamin:
    782 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 2779 kcal
  • 17% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a pácszószt. Lehetőleg a sütés előtt több órával, vagy akár fél nappal is. A 2 dl tejszínt, 0,5-1 dl tejet, fele adag tömlős sajtot, fele adag apróra reszelt trappistát, olajat, reszelt fokhagymát, fűszereket, szójaszószt csomómentesre keverjük. Tipp: érdemes egy picit elsózni, mivel a csirke úgyis sótlan.
  2. Az elkészült szószba beletesszük a megtisztított feldarabolt csirkét, beleforgatjuk, és hagyjuk benne pácolódni, a sütés kezdetéig.
  3. A húsokat kiszedjük a sajtos szószból, és egy kiolajozott tepsibe rakjuk, löttyintünk rá egy kis tejet, majd lealufóliázzuk és berakjuk a sütőbe kb. 35-45 percig, és lefóliázva megpároljuk.
  4. Miközben a csirke a sütőben van, addig a megmaradt sajtszószt, amiből kiszedtük a csirkét felrakjuk a tűzre, belerakjuk a maradék tömlős sajtot, 1,5-2 dl tejet, a maradék trappistát reszelve, aprított petrezselymet, 1 tk cukrot, és kis lángon sűrűre főzzük. Sózzuk ha szükséges.
  5. Ha letelt a 35-45 perc letépjük a csirkéről a fóliát, és a sütési hőfokot magasabbra tekerve pirosra sütjük, ha megvan kivesszük, ráöntjük a sajtszószt a pirosra sült csirkére úgy, hogy mindenhová jusson belőle, majd visszarakjuk és a szószt is rásütjük. Tipp: a sajtszósz felét akár a tetszőleges köret ízesítésére is használhatjuk. Ilyenkor semmiképp ne felejtsük el felfőzni!
  6. Tetszőleges körettel tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 160
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 22690
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 08.

Ajánló

Köret nélkül friss fehér kennyérrel fogyasztva is tökéletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

"Mit főzzek ma?"- tettem fel a kérdést magamnak, már sokadjára. A már jól megszokott ízek mellett valami egészen másra vágytam. A csirkehús adott volt, csak elkészíteni kellett valahogy. Így született meg a következő recept.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!