r
Nosalty Logó

Sajtos tejszínes rakott hús

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos tejszínes rakott hús
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 1275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 5099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A rakott húshoz

Az öntethez

Összesen 273 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.4 g

Zsír

  • Összesen
    102.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2437.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    794 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    669 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    272.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    841 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    142 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1275 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    249.8 g

Zsír

  • Összesen
    411.6 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    152 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9751.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    3175 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    315 mg
  • Foszfor
    3302 mg
  • Nátrium
    2675 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1090.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3365 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    128 micro
  • Kolin:
    542 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3319 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    566 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 5099 kcal
  • 13% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 273 kcal

Hozzávalók

A rakott húshoz

Az öntethez

  • 750 ml habtejszín (én a magasabb zsírtartalma miatt ezt használom, de főzőtejszínnel is jó)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés

A rakott húshoz

  1. A húst szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk.
  2. A tepsit kikenjük, majd reszelt sajtot szórunk bele.
  3. Ráfektetjük a hús szeleteket.
  4. A húsokra még egy réteg sajt kerül.
  5. A tejszínt sózzuk, borsozzuk, és ráöntjük a húsra.
  6. A maradék reszelt sajtot rászórjuk a tetejére.
  7. 45 percig lefedve sütjük, 15 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
  8. Burgonyapürével tálaljuk.
  9. Tökéletes ünnepi étel.:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 126
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 22058
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kitűnő ünnepi étel. Egyszerű, gyors, fenséges.

Hozzávalók

A rakott húshoz

Az öntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek