r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös rántott karfiol sütőben

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mercedes
Sajtos-tejfölös rántott karfiol sütőben
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 550 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 2195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Összesen 65 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2411.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    287 mg
  • Nátrium
    1676 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    600.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    130 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 550 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.3 g

Zsír

  • Összesen
    110.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    445 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9647.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    302 mg
  • Foszfor
    1146 mg
  • Nátrium
    6704 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    2402.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    135 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    519 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    290.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 65 Kcal

Hozzávalók

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Elkészítés

A karfiolhoz

  1. A rózsáira szedett karfiolt fokhagymasós vízben kb 10 percig főzzük, nem szabad puhára! Szűrőn lecsepegtetjük, hűlni hagyjuk.
  2. A panírhoz az alapanyagokat a szezámmag és a zsemlemorzsa kivételével összekeverjük. Ebbe a sűrű masszába belemártogatjuk a karfiolokat.
  3. A zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal, majd ebbe is meghempergetjük őket.
  4. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy nagyobb gáztepsit olívaolajjal vékonyan kikenünk, beletesszük a karfiolokat, majd egy olajsray-vel lefújjuk a tetejüket. Ha nincs ilyenünk, akkor nagyon kevés olívaolajat csepegtessünk a tetejükre.
  5. 20 percig sütjük, majd megfordítjuk a karfiolokat, további 20 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 186
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 7054
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 20.

Ajánló

Illatos jázminrizzsel kínáltam.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos-tejfölös rántott karfiol sütőben
Mercedes 302 recept

A  legjobb elkészitési módja, ha szeretjük a rántott karfiolt, de nem kedveljük a túlzott olajbevitelt. Kívül ropogós, belül omlós karfiolt kapunk! Egyszerűen mennyei:)

Hozzávalók

A karfiolhoz

A bundázáshoz

A fújáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek