r
Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös karaj Verától

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vera vagyok
Sajtos-tejfölös karaj Verától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 627 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2502 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 197 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51 g

Zsír

  • Összesen
    43.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1411.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    813 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    170.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 627 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    204 g

Zsír

  • Összesen
    172.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5645.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    374 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    1633 mg
  • Nátrium
    3252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    461 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    166 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    547 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 2502 kcal
  • 19% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    446.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    257 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt óvatosan kiklopfoljuk, de csak annyira, hogy mindenhová jusson egy ütés.:)
  2. Előveszünk egy sütőtálat (én jénaiban csináltam). Kevés olajjal kikenjük az alját. Utána a tál alját egy rétegben beborítjuk a tarjaszeletekkel.
  3. Ezután ráfektetjük szintén egy rétegben a karaj szeleteket. Majd megszórjuk a fűszerkeverékkel és a bazsalikommal.
  4. A tejfölt összekeverjük a reszelt sajttal, a szójaszósszal és a tojással. Utána ezt a keveréket rákenjük a húsra úgy, hogy mindenhol egyenletesen befedje. A maradék tarját kisebb darabokra tépve a tetejére szórjuk.
  5. A tálat lefedjük alufóliával, és betesszük a hideg sütőbe. (A jénait nem szabad meleg sütőbe tenni, mert megreped.)
  6. Sütjük 50 percig lefedve 200 fokon. Utána levesszük róla az alufóliát, és még pirítjuk 10-15 percig 220 fokon.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 6964
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 02.

Ajánló

Mivel ez az étel erős ízű, salátát, főtt rizst, krumplipürét ajánlok mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Vera vagyok 15 recept

A juhsajt helyett lehet használni bármilyen karakteres ízű sajtot.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!