Sajtos süti recept

Sajtos süti
Sajtos süti
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennél egyszerűbb süti (és finomabb) nincs!!!!!!!

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 20 dkg cottage sajt
  • 1 ek só
  • 1 citrom leve
  • 1 egész tojás a tetejét megkenni

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sós süti, sajtos-sós
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az összes hozzávalót összegyúrjuk, és legalább egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap kivesszük, kicsit hagyjuk szobahőmérsékletűre felengedni, kinyújtjuk, tepsibe tesszük, tojással megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal és sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 21 006
elküldve: 2
receptkönyben: 216
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1292 recept

Hozzászólások (26)

Ollocska
Ollocskap, 2012-11-09 17:07

Kedves Évi néni!

Na kisütöttem végre... a duplájára (!!) feljött!! Isteni íze van, igazi sajtos aprósütemény íz az a békebeli. Fantasztikus recept! Kétkedésem kísérte, de bevált, csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni! Remélem a banda is így fogja gondolni... :D
Köszönöm a receptet!!

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-11-10 10:06

Kedves Ollocska!
Már izgultam érted erősen és csak remélni mertem, hogy sikerrel jársz. Hidd el, így lesz a kenyérnél is. Ha keménynek érzed, csak tégy hozzá egy minimális folyadékot és biztos sikered lesz. Így volt ennél is (látod a cottage chees, mint folyadék, segített), lehet, hogy elég 1-2 kanál víz, tej, 1 kanál tejföl, joghurt. Merj kísérletezni. Én is úgy kezdtem. A másik fontos dolog, hogy ne tarts az elkészítésétől és a sikertől, mert az is kihat. Örömmel kell nekiállni, bízni kell a sikerben és akkor az meg is jön. További jó sütés-főzést kívánok! Természetesen bármikor fordulj hozzám, ha elakadsz, szívesen segítek. Jó bulit, jó pihenést! Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocskav, 2012-11-11 21:09

Kedves Évi néni!

Olyan csodálatosan kedves vagy! Olyan jól esik a bátorításod :-) Így minden sokkal könnyebb.
Sajna a sajtos süti végére kicsit fáradt voltam már, és így a végét picit túlpirítottam, szárazka lett.
Másnapra hiába takartam le fóiával még picit tovább száradt. Állaga ellenére jó ízéből mitsem veszített, és csak úgy etette magát!!! A sózása is tökéletesre sikerült. Nagyon jót tesz ennek a sütinek, hogy 2 féle sajt van benne.
Többeknek is nagyon ízlett. Olyan boldog voltam! :-)
Azt hiszem mániámmá vált, hogy tökéletes kajákat készítsek, és az emberek ámulatba essenek, hogy az milyen finom. :-) A Te receptjeiddel ez igazán nem valami nehéz :-D
Ja igen, és köszönöm a sajt ledarálásának ötletét. Soha nem jutott volna eszembe magamtól, de kb. -1, 1,5 óra munkát vont le a készítés idejéből. Nem tudok elég hálás lenni. :-)

Gabys
Gabysk, 2012-11-06 20:27

De jó h rábukkantam:))) Mentve, kösziiiiiiiiiiiiiii Üdv: Gabi

nika26
nika26szo, 2012-03-24 14:17

Kedves Évi néni,
az lenne a kérdésem, hogy sem sütőpor, sem élesztő nem kell bele? Nem lesz akkor nagyon "laposka"? Köszönöm a segitséget :-)
Nika

Vass Éva
Vass Évaszo, 2012-03-24 21:24

Nem mert a citrom majd jól megemeli, de egy éjszakát bent kell vacognia a hűtőben. Régen ezt ecettel készítették, de én azt nem szeretem, viszont imádom a citromot, így itt is azt használok. Én max. 2 mm-re szoktam kinyújtani és az is szépen felhólyagosodik, laza lesz. Kenyérsütésnél is ezért tesszük bele az aszkorbinsavat. Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocskak, 2012-11-06 19:20

ha péntekre elkészítem, szombat délután-este mg fincsi lesz?

Ollocska
Ollocskak, 2012-11-06 19:04

Kedves Évi néni!

Ez az, amiről azt mondtad, hogy szép leveles-hólyagos lesz minden hókuszpókusz nélkül? Alkalomra lenne, és egy kimondottan leveles jellegű sós traccsparti sütit szeretne a jónép. Azt mondod, ez alkalmas?

Vass Éva
Vass Évak, 2012-11-06 19:28

Kedves Ollocska!

Igen ez az, avval a különbséggel, hogy akkor ne tegyél bele cottage cheest, csak a többit és akkor akár egy hétig is jó lesz (de úgy sem marad meg). Szerintem azonnal duplát készíts. Előző napon össze kell gyúrni és folpackba a hűtőbe tenni egy éjszakára. Sőt begyúrva hagyhatod úgy néhány napig, és csak akkor sütöd ki, ha szükséged van rá. Ügyes legyél. Számolj be légysz!Üdv: Évi néni

Ollocska
Ollocskasze, 2012-11-07 13:11

Kedves Évi néni!
Ha nem rakom bele a cottage-t vajon mitől állna össze tésztává? még jó, hogy volt itthon.... :-/ kicsit ostobának érzem magam

Ollocska
Ollocskasze, 2012-11-07 17:58

nekem egy kiló lisztből és fél kiló rámából nem állt össze. Morzsalékos lett, mint ahogy a zserbó kezdődik pl. Végül adtam neki cottage-t mert elég érdekesen nézett volna ki nélküle.... Mondjuk úgy sehogy. Sima BL55 liszt volt, és egy fél kilós ráma tégla. Fura. Mit ronthattam el...?
A dagasztás nélküli kenyeret elkészítettem, kívül mesésen nézett ki, de belül szalonnás lett. Igaz, hogy mikor levettem a fedőt, nem vettem vissza a hőfokot, és SZERINTEM az én sütőm nem visz annyira. Lehet, hogy növelnem kellett volna a fedő nélküli sütési időt? Nem mertem.... Lehet, hogy a hőfok vissza nem vétel ártott meg neki? Pedig minden olyan jól indult!

Vass Éva
Vass Évasze, 2012-11-07 22:32

Ne add fel, minden sütő más. Mint láthatod, én mindent hőlégkeverésen sütök, az hamarabb elkészül, mintha nincs ilyen funkciója a sütődnek. Süss ránézésre. Látod, ha feljön, látod, ha pirosra sült, stb. A sajtoshoz tettél sajtot és citromlét? Még soha nem jártam úgy, hogy ne állt volna össze. Nyugi, menni fog. Írjál, ha valami nem kerek.

Ollocska
Ollocskacs, 2012-11-08 10:09

Igen, tényleg minden sütő más, az előző 2 lakásban, ahol laktam, nagyon szuper sütőim voltak, de ez valahogy nem olyan jó. Ugyan van mindenféle funkciója, (én is hőlégkeverésen dolgozom) de még így sem egyenletes! Mindennek egy kicsit több idő kell. A kenyér egyébként szép színű volt, hát nem volt piros, de minden egy kicsit fakóbb nekem. Kívülről egyszerűen istenien festett, és az illata pedig maga volt a tökély!! Belül Neked milyen ez a kenyér? Valószínű nem is kellene egy könnyű tésztát várnom? Ez egy nehéz, összeállós valami, vagy olyan foszlós kenyérnek kéne keletkezni?
A sajtoshoz hozzáraktam a sajtot, meg a citromot is, de végülis csak a cottage-tól állt össze, de még így is törékeny masszát kaptam. Csak remélni merem, hogy az egy kilónyi anyag be fog válni pénteken sütéskor.... ha nem, akkor marad a pogácsa.... :-/ de azért sajnálnék kidobni egy kiló lisztet fél kiló vajat (ráma volt de akkor is) meg 30 deka sajtot.... :-/
Nagyon le voltam törve tegnap, mert se a sajtos nem állt össze, aztán a kenyér nem sikerült... a sikertelenség mindig nagyon rossz hatással van rám.

Vass Éva
Vass Évacs, 2012-11-08 17:29

Nyugi, jó lesz az. Előfordulhat, hogy a cottage cheestől törik, de ott összeragasztod magával, aztán jól van. Mindig hidegen dolgozz vele, mert úgy könnyebb. Menni fog. Én szorítok neked.

Ollocska
Ollocskacs, 2012-11-08 20:34

Holnap lesz a sütögetés napja. Már nagyon izgulok. Igen, emlékszem rá, hogy hidegen kell, az önmagával összeragasztós technika meg már gyúráskor is működött valamennyire, reméljük meghatódott kicsit a sütim a hűtős eljárástól.
A kenyerem teljesen kihűlve annyira nem állt össze. Lehet, hogy mégse rontottam el annyira?
Ma megsütöm egy zsömlédet. Majd oda megírom mi lett a sorsa.

Ollocska
Ollocskak, 2012-11-06 20:17

mit gondolsz, ha nagy lyukú reszelőn csapatom az ementálit, jó lesz? Megőszülök, mire letekerek a kis lyukún fél kilót :D

Ollocska
Ollocskasze, 2012-11-07 13:22

Már elterveztem, hogy csütörtökön begyúrom, pénteken kisütöm, mert szombaton erre már nem lesz idő... Jó is, hogy szólsz, h ne rakjak cottage-t mert már írtam is a vásárlólistát...
Igen, eleve duplát terveztem, jó nagy a "násznép".

nika26
nika26v, 2012-03-25 12:47

Nagyon köszönöm a kimeritő választ, biztosan ki fogom próbálni :-)

prinzessinagi
prinzessinagiszo, 2011-12-31 13:03

Kedves Évi néni!
Én azt szeretném megkérdezni, hogy a 25dkg reszelt sajt, az mind a tésztába megy és a tetejére még plusszba kell sajt, vagy ez a mennyiség megoszlik?
Köszönöm!
Ági

Vass Éva
Vass Évaszo, 2011-12-31 16:19

Kedves Prinzessinagi!

Elosztom, nagyjából megfelezem, de legalább 10 dkg legyen a tésztában. Jó sütést és boldog Új évet kívánok!
Üdv: Évi néni

Mini
Minip, 2011-11-04 22:06

Kedves Évi néni!
Nagyon köszönöm a gyors választ, a sok jó ötletet.
Üdv.: Mini

Vass Éva
Vass Évap, 2011-11-04 21:54

Kedves Mini!

Én a Lidlben szoktam venni, nagyon friss sajt.A Cottage chees tulajdonképpen a túró és sajt között lévő készítmény. nagyon finom, és van belőle light készítmény is. Kis kehelyben árulják, 20 dkg-os kiszerelésben. Másutt még nem láttam. Enélkül is elkészíthető a recept. Ugyanitt kapható fél literes natúr joghurt (Milbona), ami csak 149 forint és igen finom. rengeteget használok belőle kenyérhez, kalácshoz tej helyett, indiai ételekbe is. Nagyon finom lágy lesz minden tőle és hosszan friss marad. Ez is létezik light formában. Én nagy rajongója vagyok. Akár azt is lehet tenni bele. Az eredeti receptben ezek nem szerepelnek, és az a süti hetekre eltehető, ropogós, finom, úgyhogy akár ki is hagyhatod belőle. Jó sütés-főzést kívánok.

Üdv: Évi néni

Mini
Minip, 2011-11-04 21:18

Kedves Évi néni!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen az a "cottage " sajt?
Köszönettel: Mini

Legfrissebb cikkek

Sütöttél már denevért?
Sütöttél már denevért?
Közeleg a Halloween, azaz Mindenszentek és a Halottak napjának időszaka, amit nálunk természetesen kevésbé illik jókedvűen megünnepelni...
Top 10 uzsonna totyogóknak
Top 10 uzsonna totyogóknak
Otthon lévő anyukaként ha sikerül is kitalálnunk, mi legyen az ebéd, a tízóraira, uzsonnára már nem mindig jut elég energia és kreativitás. Most adunk néhány ötletet!