r
Nosalty Logó

Sajtos sült padlizsán

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
jkerekes8
Sajtos sült padlizsán
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 95 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    32.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1909 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    643 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    132 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    118 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    230 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    1872 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    229 micro
Összesen 498 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    116.6 g

Zsír

  • Összesen
    130.7 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    355 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7636.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2573 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    276 mg
  • Foszfor
    1808 mg
  • Nátrium
    2900 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    1457.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1631 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    530 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    472 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    277 micro
  • β-karotin
    7488 micro
  • β-crypt
    1848 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    914 micro
Összesen 1990 kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    245 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Közben a megmosott paradicsomot és parikát is karikákra felszeleteljük, a zellert felaprítjuk.
  3. A megpucolt foghagymagerezdeket összezúzzuk, a sajtokat lereszeljük.
  4. Elkészítjük a sajtkrémet: összedolgozzuk egy tálkában a krémsajtot és összetört márványsajtot a tetszés szerint válogatott (őrölt, illetve felvágott) zöldfűszerekkel, fokhagymával, borsozzuk.
  5. Egy közepes tepsit kiolajozunk egyenletesen. A padlizsánkarikákat lecsurgatjuk, letörölgetjük szárazra.
  6. Rétegenként tesszük a következőket: padlizsán, majd vékony rétegben rákenünk a sajtkrémből, majd a paradicsom-, paprikaszeleteket és a zellert vegyesen eloszlatjuk, majd újra padlizsánok, és tetejére a maradék sajtkrém.
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet. Majd levéve a fóliát, további 20-25 percet sütjük, amíg szép piros nem lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 244
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 37234
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 09.

Ajánló

Egészséges, vega étel, könnyű nyári vacsora pirítóssal, vagy rizskörettel is finom, de magában is! Ha a sajtkrém nem elég kenhető, egy kevés tejföllel lazítsuk. Tömlős sajt helyett ricotta vagy mascarpone is tökéletes. Nekem hagyományos sütőm van légkeverésesben gyorsabban kész lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos sült padlizsán
jkerekes8 12 recept

Padlizsánszezonban kihagyhatatlan!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek