Sajtos sült padlizsán recept

1 adag
503
kcal
Sajtos sült padlizsán
Sajtos sült padlizsán
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsánszezonban kihagyhatatlan!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egészséges, vega étel, könnyű nyári vacsora pirítóssal, vagy rizskörettel is finom, de magában is!
Ha a sajtkrém nem elég kenhető, egy kevés tejföllel lazítsuk. Tömlős sajt helyett ricotta vagy mascarpone is tökéletes.
Nekem hagyományos sütőm van légkeverésesben gyorsabban kész lehet.

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos grillezett padlizsánkarikák, vegetáriánus egytálétel padlizsánból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott padlizsánokat kb. ujjnyi vastagra felszeleteljük, enyhén megsózzuk, és fél órát állni hagyjuk.
  2. Közben a megmosott paradicsomot és parikát is karikákra felszeleteljük, a zellert felaprítjuk.
  3. A megpucolt foghagymagerezdeket összezúzzuk, a sajtokat lereszeljük.
  4. Elkészítjük a sajtkrémet: összedolgozzuk egy tálkában a krémsajtot és összetört márványsajtot a tetszés szerint válogatott (őrölt, illetve felvágott) zöldfűszerekkel, fokhagymával, borsozzuk.
  5. Egy közepes tepsit kiolajozunk egyenletesen. A padlizsánkarikákat lecsurgatjuk, letörölgetjük szárazra.
  6. Rétegenként tesszük a következőket: padlizsán, majd vékony rétegben rákenünk a  sajtkrémből, majd a paradicsom-, paprikaszeleteket és a zellert vegyesen eloszlatjuk, majd újra padlizsánok, és tetejére a maradék sajtkrém. 
  7. Megszórjuk a reszelt sajttal.
  8. A tepsit fóliával letakarva, előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percet. Majd levéve a fóliát, további 20-25 percet sütjük,  amíg szép piros nem lesz a teteje.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 563
elküldve: 15
receptkönyben: 311
elkészítve: 6/13
Facebookon megjelent: -

szakács

jkerekes8

Mióta szakács: 2011.07.25.
12 recept

Hozzászólások (4)

witch
witchk, 2011-08-16 13:37

Igen, mar csak a szinek miatt is erdemes elkesziteni. Amikor a tepsibe rakosgattam a lila padlizsan, a feher kremsajt az itt-ott kikandikalo ujhagyma zoldje (nekem most az tetszett meg a boltban) a piros paprika karika, mar csurgott is a nyalam. :) Olyan de olyan guszta !

witch
witchh, 2011-08-15 13:50

Nekem mar volt megfozve barna rizs, igy azzal probaltam. Legnagyobb meglepetesemre nem hianyoltam a hust belole! Ami azert is nagy szo, mert annyira husevo vagyok egy napot nem birok ki nelkule. Meg a parom is megette az utolso morzsaig es az O szavait idezve neki nem kell "nyiff-nyaff" kaja. Szaz szonak is egy a vege koszonet a jo kis receptert!
udv:witch

jkerekes8
jkerekes8h, 2011-08-15 19:16

Kedves Witch, igazán örülök,hogy ízlett, én is, eddig már többször készítettem, sose ugyanúgy, mindig lehet kicsit variálni, és valóban, eddig mindenkinek nagyon kedvére volt ez az étel, aki megkóstolta.

jkerekes8
jkerekes8sze, 2011-08-10 10:58

A recept más zöldségfélékkel és gombával is variálható!
Ja, és kipróbáltam úgy is, hogy nem takarom le fóliával, nincs igazán különbség.

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: szekelyanna
A hét szakácsa: szekelyanna
Eheti kiemelt szakácsunk, Anna, kétgyermekes anyuka. Kedvenc időtöltése a desszertkészítés. Süteménycsodái magazinba illőek. Aki még nem látta, most nézze meg őket!
Így regenerálódj a két ünnep között!
Így regenerálódj a két ünnep között!
Tartsunk egy kis szünetet az ünnepi nagy evések után, szervezetünk hálás lesz érte!
Top 9 gyomorpihentető krémleves
Top 9 gyomorpihentető krémleves
Ha egy kicsit túlzásba estünk a karácsonyi lakomákon, jó szolgálatot tehetnek nekünk az egyszerű zöldségkrémlevesek. 9 zöldségkrémleves-recept 200 kalória alatt!
503