Sajtos-sós kifli recept

1 adag
599
kcal
Sajtos-sós kifli
Sajtos-sós kifli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik remek receptje. IMÁDOM! Utoljára szilveszterre készítettem. Nagy sikere volt. Természetesen kisebb cikkekre (16 db) vágtam, és úgy pödörtem, így apró helyes kiflikéket kaptam. 

Ebben a receptben az a legjobb, hogy akár 2-3 nappal korábban elkészíthető, mert zacskóban tartva nem szárad meg, kellemes puha marad. Persze forrón az igazi, viszont akkor módjával, mert a gyomrunk bánja.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kiváló kísérője a száraz vörösboroknak. 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szüret, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kifli, sós kifli, sajtos kifli, sörkifli, vendégváró kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a sóval elkeverjük. Csak annyira olvasszuk meg a margarint, hogy kenhető és keverhető legyen. 
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  3. Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt is. Homogén, csomómentes tésztát gyúrunk. 
  4. A tésztát 8 vagy 12 egyforma részre osztjuk, a részekből gombócokat formázunk.
  5. Egy gombócot kerekre nyújtunk, olyan 1 mm vastagra, megkenjük a sós margarinnal, majd egy másik gombócot is kerekre nyújtunk, és ráfektetjük a megkent lapra.
  6. Ezt a kerek "szendvicset" 12-16 egyforma cikkre vágjuk, széles részénél kezdve feltekergetjük, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  7. Hagyjuk kelni, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmal, stb., és pirulásig sütjük. Nem biztos, hogy pontos az idő, amit írtam, de ha az alja és a teteje is már barnul, akkor tökéletes! Nyugodtan lehet fordítani, nézegetni, nem fog összeesni. Én is így teszek mindig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 428
elküldve: 3
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

Hozzászólások (2)

NoSalty
NoSaltycs, 2012-01-12 12:08

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Kreatív ajándékcsomagolások
Kreatív ajándékcsomagolások
A karácsony nem olcsó mulatság! A dekorációtól a fáig, az ételektől az ajándékokig, mind-mind kíméletlenül kivesz pénztárcánkból. Az ajándékok csomagolásáról nem is beszélve.
Marcipán-szaloncukor teszt
Marcipán-szaloncukor teszt
Nincs Karácsony szaloncukor nélkül! Hagyományos vagy csokibevonatos, töltött vagy sima, mindenkinek megvan a maga választottja. Mi most marcipánosakat kóstoltunk.
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Top 7 cukormentes ünnepi almás süti
Almás sütit terveztél sütni az ünnepekre? Fusd át cukormentes receptválogatásunkat, hátha találsz közöttük nekedvalót!
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
Ünnepi szénhidrát-csökkentési tippek
A decemberi ünnepek során csak eszünk és eszünk. Fehérjéből is, zsírból is, szénhidrátból is túl sokat.
599