Sajtos-sós kifli recept

Sajtos-sós kifli
Sajtos-sós kifli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik remek receptje. IMÁDOM! Utoljára szilveszterre készítettem. Nagy sikere volt. Természetesen kisebb cikkekre (16 db) vágtam, és úgy pödörtem, így apró helyes kiflikéket kaptam. 

Ebben a receptben az a legjobb, hogy akár 2-3 nappal korábban elkészíthető, mert zacskóban tartva nem szárad meg, kellemes puha marad. Persze forrón az igazi, viszont akkor módjával, mert a gyomrunk bánja.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kiváló kísérője a száraz vörösboroknak. 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szüret, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

kifli, sós kifli, sajtos kifli, sörkifli, vendégváró kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a sóval elkeverjük. Csak annyira olvasszuk meg a margarint, hogy kenhető és keverhető legyen. 
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  3. Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt is. Homogén, csomómentes tésztát gyúrunk. 
  4. A tésztát 8 vagy 12 egyforma részre osztjuk, a részekből gombócokat formázunk.
  5. Egy gombócot kerekre nyújtunk, olyan 1 mm vastagra, megkenjük a sós margarinnal, majd egy másik gombócot is kerekre nyújtunk, és ráfektetjük a megkent lapra.
  6. Ezt a kerek "szendvicset" 12-16 egyforma cikkre vágjuk, széles részénél kezdve feltekergetjük, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  7. Hagyjuk kelni, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmal, stb., és pirulásig sütjük. Nem biztos, hogy pontos az idő, amit írtam, de ha az alja és a teteje is már barnul, akkor tökéletes! Nyugodtan lehet fordítani, nézegetni, nem fog összeesni. Én is így teszek mindig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 279
elküldve: 3
receptkönyben: 133
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

Hozzászólások (2)

NoSalty
NoSaltycs, 2012-01-12 13:08

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Zseb cafe - rejtett kincsek bukkannak elő
Hétfő van, és ha ez még önmagában nem lenne elég, akkor bónuszként szétáztat az eső a bringádon. Aztán beülsz egy kávézóba, és megváltozik a napod.
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
Így készíts gyümölcsös shrub szirupot
A shrub angolul bokrot jelent, nem? Valóban, viszont a shrub az arab sharbah szóból ered, jelentése: ital. Hogyan készül, és mit kell tudni róla? Készíts te is shrubot!
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Ferenc pápa beugrott egy étkezdébe
Megválasztása óta Ferenc pápa rengeteg szimpatikus gesztust tett – a minap egy vatikáni önkiszolgáló étkezdébe ugrott be, és az ottaniakkal fogyasztotta el ebédjét.
602