Sajtos-sós kifli recept

1 adag
599
kcal
Sajtos-sós kifli
Sajtos-sós kifli
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám egyik remek receptje. IMÁDOM! Utoljára szilveszterre készítettem. Nagy sikere volt. Természetesen kisebb cikkekre (16 db) vágtam, és úgy pödörtem, így apró helyes kiflikéket kaptam. 

Ebben a receptben az a legjobb, hogy akár 2-3 nappal korábban elkészíthető, mert zacskóban tartva nem szárad meg, kellemes puha marad. Persze forrón az igazi, viszont akkor módjával, mert a gyomrunk bánja.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Kiváló kísérője a száraz vörösboroknak. 

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, szüret, szilveszter
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kifli, sós kifli, sajtos kifli, sörkifli, vendégváró kifli
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint kicsit megolvasztjuk, és a sóval elkeverjük. Csak annyira olvasszuk meg a margarint, hogy kenhető és keverhető legyen. 
  2. A tejet meglangyosítjuk a cukorral, jól elkeverjük, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk felfutni.
  3. Az olajat, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, és a liszt közepébe öntjük. Hozzáadjuk még a felfuttatott élesztőt is. Homogén, csomómentes tésztát gyúrunk. 
  4. A tésztát 8 vagy 12 egyforma részre osztjuk, a részekből gombócokat formázunk.
  5. Egy gombócot kerekre nyújtunk, olyan 1 mm vastagra, megkenjük a sós margarinnal, majd egy másik gombócot is kerekre nyújtunk, és ráfektetjük a megkent lapra.
  6. Ezt a kerek "szendvicset" 12-16 egyforma cikkre vágjuk, széles részénél kezdve feltekergetjük, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük.
  7. Hagyjuk kelni, majd lekenjük a felvert tojással, megszórjuk tetszés szerint sajttal, köménnyel, szezámmal, stb., és pirulásig sütjük. Nem biztos, hogy pontos az idő, amit írtam, de ha az alja és a teteje is már barnul, akkor tökéletes! Nyugodtan lehet fordítani, nézegetni, nem fog összeesni. Én is így teszek mindig.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 7 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 374
elküldve: 3
receptkönyben: 134
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kathy0529

Mióta szakács: 2010.03.21.
27 recept

Hozzászólások (2)

NoSalty
NoSaltycs, 2012-01-12 12:08

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.01.11. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
599