r
Nosalty Logó

Sajtos-sonkás aprósütemény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos-sonkás aprósütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 6178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2253.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    301 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    1556 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    511 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    489 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1031 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.6 g

Zsír

  • Összesen
    397.5 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    1205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13521.4 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    1809 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    217 mg
  • Foszfor
    1848 mg
  • Nátrium
    9335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    471.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3067 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    172 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    272 micro
  • Kolin:
    558 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2935 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1598 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 6178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    770.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 352 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszttel elkeverjük a szalalkálit és a sót.
  2. Hozzáadjuk a crème fraîche-t, 2 tojást és a margarint.
  3. Az egészet összedolgozzuk, majd 30 perce hűtőbe rakjuk pihenni. A liszttel és a crème fraîche-vel lehet javítgatni az arányokon, ha esetleg túl sűrű vagy túl ragacsos a tészta.
  4. A tésztát kb. 5 mm vastagra nyújtjuk, és kb. 10x10-es vagy kb. 8x8-as négyzeteket vágunk belőle.
  5. A kiterített lapokra egy szelet sonka, majd egy kb. 3 mm széles és 5 cm hosszú sajtrudacska kerül.
  6. A kiterített négyzet alakú tésztát a jobb alsó saroktól kezdve, átlósan, a bal felső sarok felé összesodorjuk.
  7. Majd a végeit összecsípkedjük, hogy a sajt ne folyjon ki belőle.
  8. A maradék 1 tojást felverjük, és megkenjük a "batyuk tetejét.
  9. Sütőpapírra tesszük, és előmelegített sütőben elkezdjük sütni. Kb. 10 perc után megszórjuk a sajttal, majd addig sütjük, míg aranybarna nem lesz. 30-35 db lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7146
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 03.

Ajánló

A crème fraîche tejföllel is helyettesíthető, a sonka, pedig lehet bármilyen. Akár füstölt sajttal is lehet dolgozni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám folyton küld nekem valami sütéshez vagy főzéshez szükséges alapanyagot, ilyen kis "mütyűrkéket". A hónapokkal ezelőtt megkapott szalalkálimat gondoltam felhasználom. Volt egy sajtos pogácsa receptem. Valami ízesebbet akartam, mint egy sajtos pogi, hát ezt találtam ki. Sajnos a sütőm nem valami jó, ezért picit jobban megsült a kelleténél, és elkövettem azt a hibát, hogy a sajtot sütés előtt és nem közben szórtam rá. Anyukám mindig sütés előtt tette rá, ebből gondoltam, hogy én is így csinálom. Most vagy a sütőmmel van tényleg gond, vagy sokat kell még gyakorolnom. De, azért fini lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek